Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Volkswagen ξεκινά την παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Volkswagen ξεκινά την δική της παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με μια πιλοτική γραμμή παραγωγής στο Salzgitter (Σαξονία), όπου θα δημιουργήσει ένα πλήρες εργοστάσιο σε συνεργασία με την NorthVolt.

Τα επόμενα 10 χρόνια, η VW σχεδιάζει να παράγει 70 νέα ηλεκτρικά μοντέλα άρα περίπου 22 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία θα απαιτούν μια απίστευτη ποσότητα μπαταριών.

Οι ετήσιες ενεργειακές ανάγκες της VW το 2025 αναμένεται να υπερβαίνουν τα 150 GWh μόνο στην Ευρώπη, ενώ παρόμοιες ανάγκες αναμένεται να προκύψουν και στην Ασία. Για το λόγο αυτό, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει κάνει συμφωνίες με υπάρχοντες κατασκευαστές μπαταριών, όπως η LG, η Samsung και η CATL. Ωστόσο, θέλει στο μέλλον να παράγει τις δικές τις μπαταρίες.

Με αυτό το στόχο,η εταιρεία είχε ανακοινώσει πριν κάποιο διάστημα τη συνεργασία της με τη Northvolt, μια startup που κατασκευάζει μπαταρίες. Η startup αυτή, που ιδρύθηκε από δύο πρώην στελέχη της Tesla, έχει λάβει επενδύσεις από αρκετές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Volkswagen, για να χτίσει ένα εργοστάσιο μπαταριών στη Σουηδία.

Η επένδυση της Volkswagen έγινε με τον όρο να δημιουργηθεί μια κοινοπραξία μεταξύ των δύο για τη δημιουργία ενός δεύτερου εργοστασίου το οποίο θα εφοδιάζει τη βιομηχανία. Η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε χθες, για το άνοιγμα του εργοστασίου, είναι λοιπόν αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας που οριστικοποιήθηκε μόλις λίγες εβδομάδες πριν.

Και μπορεί το εργοστάσιο να μην έχει ανοίξει, όμως όπως προαναφέραμε η πιλοτική παραγωγή έχει ήδη ξεκινήσει στο Salzgitter. Εκεί, 300 ειδικοί συμμετέχουν στην ανάπτυξη, και δοκιμή καινοτόμων τεχνολογιών παραγωγής μπαταριών δήλωσε στην ανακοίνωση της η Volkswagen, προσθέτοντας ότι θα  επενδύσει περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ για να συγκεντρώσει την δική της τεχνογνωσία ανάπτυξης και παραγωγής».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις