Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα 3,2 δισ. δολάρια η αξία της Canva μετά από νέα χρηματοδότηση!

Η Canva, πλατφόρμα σχεδιασμού εικόνων και γραφικών, ανέβασε την αξία της στα 3,2 δισ. δολάρια μετά από έναν γύρο χρηματοδότησης 85 εκατ. δολαρίων που ανακοινώθηκε την Πέμπτη.

Η startup – η οποία έχει σηκώσει συνολικά 200 εκατ. δολάρια από την ίδρυσή της- αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια και έρχεται όλο και πιο κοντά στον στόχο των founders της που είναι να “χτίσουν μια εταιρεία τρισεκατομμυρίων”.

Σε συνέντευξή της, η co-founder και CEO της εταιρείας, Melanie Perkins, δήλωσε ότι η νέα χρηματοδότηση θα βοηθήσει την Canva να προσλάβει άτομα και να επενδύσει στην έρευνα και την ανάπτυξη προκειμένου να κάνει το πρώτο της -μεγάλο- βήμα προς τις επιχειρήσεις. Το βήμα αυτό είναι το λανσάρισμα του Canva for Enterprise, ενός νέου προϊόντος αποκλειστικά για εταιρείες και οργανισμούς, με νέες δυνατότητες και εργαλεία.

Η Canva ισχυρίζεται ότι έχει 20 εκατομμύρια μηνιαίους πελάτες που παράγουν 36 σχέδια κάθε δευτερόλεπτο, αλλά ιστορικά το μεγαλύτερο μέρος της βάσης των χρηστών της λειτουργούσε μεμονωμένα ή σε μικρές ομάδες. Η Canva θέλει τώρα να ενθαρρύνει τους χρήστες που βρίσκονται σε επιχειρήσεις – η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει χρήστες στην πλειοψηφία των μεγαλύτερων εταιρειών της Αμερικής – για να εξαπλωθεί η Canva στους οργανισμούς τους, ώστε το λογισμικό της να χρησιμοποιείται πλέον σε μεγάλη κλίμακα.

Η Canva συνεχίζει να λειτουργεί με έδρα την Αυστραλία ωστόσο διατηρεί γραφεία στη Μανίλα και στο Πεκίνο, και σχεδιάζει, σύμφωνα με την Perkins να προσλάβει άτομα και στις ΗΠΑ μέσα στους επόμενους μήνες. Συνολικά, η εταιρεία απασχολεί σήμερα 700 άτομα, αριθμός ο οποίος αναμένεται να διπλασιαστεί το επόμενο έτος.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις