Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple απαγορεύει όλες τις εφαρμογές ηλεκτρονικού καπνίσματος

Η Apple αφαιρεί από το App Store όλες τις εφαρμογές που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για ασθένειες και θανάτους που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με αυτό.

Σημειώνεται ότι το App Store δεν επέτρεπε ποτέ την άμεση πώληση προϊόντων καπνού ή ηλεκτρονικού καπνίσματος, ωστόσο η εν λόγω απαγόρευση απευθύνεται σε εφαρμογές (181 στον αριθμό) που προσέφεραν παιχνίδια, δημιουργούσαν κοινότητες και άλλο περιεχόμενο γύρω από αυτή τη “δραστηριότητα”.

“Δίνουμε μεγάλη προσοχή στο να διαμορφώσουμε το App Store σε ένα μέρος εμπιστοσύνης για τους πελάτες, ειδικά τους νέους, που κατεβάζουν εφαρμογές. Συνεχώς αξιολογούμε εφαρμογές και και ενημερωνόμαστε από τα πιο πρόσφατα στοιχεία, για να καθορίσουμε τους κινδύνους για την υγεία και την ευημερία των χρηστών», δήλωσε σχετικά η Apple. Πάντως, οι χρήστες που έχουν ήδη κατεβάσει τις εφαρμογές θα συνεχίσουν να μπορούν να τις χρησιμοποιούν, σύμφωνα με την εταιρεία.

Τα ζητήματα υγείας που έχουν προκύψει στις ΗΠΑ με τα προϊόντα ηλεκτρονικού καπνίσματος έχουν λάβει τον τελευταίο καιρό πολύ μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα -εκτός από την Apple- πολλές εταιρείες να αναγκάζονται να πάρουν τα “μέτρα” τους. Πρόσφατα το CNN ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να διαφημίζει τέτοια προϊόντα, ενώ ακολούθησαν και οι CBS, Viacom και WarnerMedia.

Φυσικά αυτές οι εξελίξεις επηρεάζουν αρνητικά και τις εταιρείες που ασχολούνται άμεσα με αυτό, με πρώτη τη Juul, τη μεγαλύτερη startup στον χώρο, η οποία μετά από όλα αυτά αποφάσισε να αναστείλει “όλες τις έντυπες, τηλεοπτικές και ψηφιακές διαφημίσεις της» καθώς και να αντικαταστήσει τον CEO της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις