Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Wayve βγάζει τα αυτόνομα οχήματά της στους δρόμους του Λονδίνου

H Wayve, βρετανική startup που ασχολείται με την αυτόνομη οδήγηση, εξασφάλισε χρηματοδότηση Α’ Γύρου, ύψους 20 εκατ. δολαρίων από την Eclipse Ventures και άλλους επενδυτές.

Στόχος της εταιρείας είναι με τη νέα χρηματοδότηση να μπορέσει να “τρέξει” δοκιμαστικά έναν στόλο αυτόνομων οχημάτων στο Λονδίνο – να εφαρμόσει, δηλαδή, για πρώτη φορά εμπορικά την τεχνολογία της. Ποια είναι όμως αυτή η τεχνολογία και σε τι διαφέρει από τις πολλές ακόμα εταιρείες που βρίσκονται στη “μάχη” της αυτόνομης οδήγησης;

Η εταιρεία θέλει να “τροφοδοτήσει” τα αυτόνομα οχήματα μέσω της τεχνητής νοημοσύνης και του machine learning και όχι μέσω αισθητήρων όπως “συνηθίζεται”. “Καθώς η υπολογιστική ισχύς και τα δεδομένα συνεχίζουν να αυξάνονται, οι προσεγγίσεις που βασίζονται στη μάθηση θα γίνουν αναπόφευκτες, ειδικά όσον αφορά τη ρομποτική. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος εξελίσσεται εδώ και εκατομμύρια χρόνια, οι υπολογιστές έχουν μόνο λίγες δεκαετίες, αλλά πλησιάζουν γρήγορα”, εξηγεί ο συνιδρυτής και CEO της εταιρείας, Amar Shah.

Με αυτήν την προσέγγιση, η εταιρεία πιστεύει ότι τα αυτόνομα οχήματα θα μπορούν να πλοηγηθούν καλύτερα σε άγνωστους και δύσκολους δρόμους. Όπως αναφέρει το Tech.eu, η Wayve δοκίμασε πέρυσι ένα αυτόνομο όχημα σε δρόμους που δεν είχε βρεθεί ξανά. Η οδήγηση βασίστηκε σε κάμερες, έναν 2D χάρτη και τον “εγκέφαλο” της εταιρείας, το πλήρες σύστημά της που βασίζεται στο deep learning.

Τώρα, όπως είπαμε, η εταιρεία θα δοκιμάσει την τεχνολογία της σε μια από τις πιο πολυσύχναστες πόλεις στον κόσμο – θα κυκλοφορήσει τον στόλο της στο Λονδίνο, για ελεγχόμενες δοκιμές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις