Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Stasher: Νέα χρηματοδότηση 2,5 εκατ. δολαρίων από τη Venture Friends

Η λονδρέζικη Stasher (πρώην CityStasher), “σήκωσε” νέα χρηματοδότηση 2,5 εκατ. δολαρίων από τη Venture Friends και άλλους αγγέλους επενδυτές.

Η Stasher – η οποία έχει co-founder ελληνικής καταγωγής – έχει δημιουργήσει το “AirBnB των αποσκευών”, ένα δίκτυο συνεργαζόμενων καταστημάτων που επιτρέπει σε όσους ταξιδεύουν στην Ευρώπη, να αφήσουν τις βαλίτσες τους σε κάποιο ασφαλές μέρος, για λίγες ώρες μετά το checkout στο ξενοδοχείο ή πριν το checkin.

Το 2018, η Stasher είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση 540.000 δολαρίων, ξανά από τη Venture Friends.  Έκτοτε, έχει επεκταθεί σε πάνω από 200 πόλεις, ενώ έχει “μπει” σε ΗΠΑ και Αυστραλία. Για να πραγματοποιήσει μια τόσο μεγάλη επέκταση, η Stasher έχει δημιουργήσει συνέργειες με πολύ μεγάλα ονόματα στο χώρο της φιλοξενίας και του τουρισμού, συμπεριλαμβανομένων των Marriott, Hotels.com, Expedia και Holiday Express.

“Η αποκλειστική συνεργασία με κορυφαία brands μας βοήθησε να εδραιώσουμε τη θέση μας ως η πιο αξιόπιστη εταιρεία στην αγορά και αποτελεί το κλειδί της στρατηγικής επέκτασης μας για το 2020”, εξηγεί ο Jacob Wedderburn-Day, CEO και συνιδρυτής της Stasher και συμπληρώνει: «Δεν θέλουμε απλώς να είμαστε παρόντες σε κάθε πόλη του κόσμου, θέλουμε να είμαστε παρόντες στις πιο αξιόπιστες και ασφαλείς τοποθεσίες κάθε πόλης του κόσμου. Αυτό θα μας διαφοροποιήσει από τους ανταγωνιστές μας.”

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να συνεχίσει την παγκόσμια ανάπτυξή της. “Γεφυρώνουμε το χάσμα μεταξύ VR και ξενοδοχείων. Στην πραγματικότητα, το μοντέλο μας είναι τόσο εύκολο να αναπτυχθεί, που μας επιτρέπει να “μπούμε” σε οποιαδήποτε αστική περιοχή που χρησιμοποιείται το Airbnb. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η ευκαιρία να επεκταθούμε σε περισσότερες από 10.000 νέες πόλεις στο εγγύς μέλλον”, αναφέρει σχετικά ο Anthony Collias, συνιδρυτής και CCO της Stasher.

Όσον αφορά του λόγους για τους οποίους η Venture Friends επενδύει ξανά στην Startup, ο Απόστολος Αποστολάκης, partner του VC, εξηγεί: “Εντυπωσιαστήκαμε από τη ζήτηση που έχει η υπηρεσία αλλά και την ικανότητα της ομάδας να επεκτείνει την προσφορά της σε τόσες πολλές πόλεις μέσα σε μόλις δύο χρόνια. Ωστόσο, αυτό που μας εντυπωσίασε περισσότερο στην ομάδα της Stasher, είναι το ότι εστιάζει στην εμπειρία και στην ασφάλεια του καταναλωτή από την πρώτη ημέρα. Αυτό είναι που τους ξεχωρίζει και θα τους επιτρέψει να παραμείνουν ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών παγκοσμίως”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις