Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Apple: Γιατί «ναυάγησαν» τα σχέδια για την ανάπτυξη AR γυαλιών

Οι εργασίες στο προϊόν αναβλήθηκαν επ’ αόριστον λόγω τεχνικών δυσκολιών

Η Apple σταμάτησε την ανάπτυξη των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας που σχεδίαζε να παρουσιάσει μετά το headset μικτής πραγματικότητας, σύμφωνα με το Bloomberg. Οι εργασίες στο προϊόν αναβλήθηκαν λόγω τεχνικών δυσκολιών.

Μέχρι σήμερα τα δημοσιεύματα υποστήριζαν ότι η Apple σχεδίαζε τη δημιουργία γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας, τα οποία θα ήταν παρόμοια με τα έξυπνα γυαλιά Google Glass. Τα γυαλιά θα παρείχαν ψηφιακές πληροφορίες που επικαλύπτονται στον πραγματικό κόσμο αντί να προσφέρουν καθηλωτικές εικονικές εμπειρίες όπως τα headset AR/VR. Ωστόσο η Apple δεν κατάφερε να αναπτύξει το απαραίτητο hardware που θα ήταν αρκετά ελαφρύ ώστε να μπορεί κάποιος να το φοράει συνέχεια και συγχρόνως θα έχει ισχύ αντίστοιχη ενός iPhone και φυσικά αρκετή μπαταρία.

Αρχικά, η εταιρεία επιθυμούσε τα «έξυπνα» γυαλιά να παρουσιαστούν στο κοινό εντός του 2023, ενώ κάποια στιγμή το λανσάρισμα μετατοπίστηκε χρονικά για το 2025 και τώρα η παραγωγή έχει αναβληθεί επ’ αόριστον. Παρά το γεγονός ότι πρακτικά το project σταματά, το Bloomberg αναφέρει στο δημοσίευμά του ότι η Apple θεωρεί ότι το προϊόν θα μπορούσε κάποια στιγμή να αντικαταστήσει το iPhone.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ορισμένοι υπάλληλοι της Apple δεν πιστεύουν ότι η Apple θα δημιουργήσει ποτέ γυαλιά AR. Άλλωστε, οι περισσότεροι μηχανικοί απασχολούνται στο σχεδιαζόμενο mixed reality σετ και πολύ λιγότεροι απασχολούνταν με την διερεύνηση της τεχνολογίας που θα μπορούσε να ενσωματωθεί στα έξυπνα γυαλιά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις