Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

DRAGONS’ DEN GREECE: «Παραμύθι με… δράκους» αλλά και επενδύσεις 135.000 ευρώ

Θερμά υποδέχθηκαν οι τηλεθεατές το νέο επιχειρηματικό show του ΑΝΤ1 που φιλοδοξεί να κάνει την διαφορά στην ελληνική τηλεόραση. Τι μας άρεσε, τι όχι και τι περιμένουμε στη συνέχεια

Η αλήθεια είναι ότι λίγες εκπομπές καταφέρνουν να προκαλέσουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον πριν καν προβληθεί το πρώτο τους επεισόδιο όσο το Dragons Den Greece που πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης την πρεμιέρα του από την τηλεοπτική συχνότητα του ΑΝΤ1.

Η ομάδα παραγωγής και ο τηλεοπτικός σταθμός είχαν φροντίσει να ανεβάσουν αρκετά ψηλά τον πήχη των προσδοκιών μέσω των δελτίων Τύπου αλλά και των βίντεο με αποσπάσματα που είχαν κυκλοφορήσει και προετοίμαζαν το κοινό σχετικά με το τι θα πρέπει να περιμένει.

Η αλήθεια είναι ότι σε μια χώρα όπως η Ελλάδα είναι πολύ ελπιδοφόρο να βλέπουμε νέες επιχειρηματικές ιδέες να παρουσιάζονται και να λαμβάνουν και την κατάλληλη υποστήριξη από ανθρώπους που έχουν τα κεφάλαια αλλά κυρίως τις γνώσεις να τις εξελίξουν σε κάτι ακόμα μεγαλύτερο.

Οι «Έλληνες DRAGONS» από το πρώτο κιόλας επεισόδιο αποφάσισαν να επενδύσουν προσωπικά κεφάλαια ύψους 135.000€ σε ιδέες και επιχειρήσεις που τους εντυπωσίασαν.

Ήταν λοιπόν όλα υπέροχα; Όχι. Γιατί δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι αν θα ήθελαν απλώς να επενδύσουν τα χρήματά τους έχουν πολλούς τρόπους να το πράξουν. Εδώ μιλάμε για ένα τηλεοπτικό προϊόν. Και εκείνοι δε θα πρέπει να ξεχνάνε ότι στην εποχή μας το διαδίκτυο μάς επιτρέπει να ερχόμαστε σε επαφή με τις πρωτότυπες εκπομπές του εξωτερικού και να αντιλαμβανόμαστε όταν υπάρχει σενάριο και αντιγραφή.

Μια τέτοια περίπτωση ήταν και η πρώτη που μας εμφανίστηκε. Κύριος με πολύ ωραίο προϊόν, να ζητά 100.000 ευρώ και να χαλάει το deal για το 2,5% της εταιρείας του. Ακόμα πιο επική η ατάκα του συνεργάτη του ο οποίος του ζήτησε να προσπαθήσει να ρίξει τις απαιτήσεις των dragons σε 12% από 12,5% (διότι 0,5% είναι ένα ποσοστό που κάνει μεγάλη διαφορά). Για να μη το κουράζουμε, θεωρούμε αρκετά δύσκολο άνθρωπος που είχε το μυαλό να σκεφτεί και να δημιουργήσει κάτι πραγματικά έξυπνο να είναι τόσο κακός στις διαπραγματεύσεις που θα χάσει μια τεράστια ευκαιρία χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Διαβάστε περισσότερα στο EmeaGR.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις