«Γρύπας»: Ξεκίνησε το πρόγραμμα για τη βιομηχανική παραγωγή drone

Newsroom
1'

Η εναρκτήρια σύσκεψη (Kick-off Meeting) του προγράμματος «Γρύπας» που αφορά στον σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή ενός δεύτερου, πιο σύνθετου μη επανδρωμένου αεροχήματος (drone) πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, στην Τανάγρα.

Στη σύσκεψη για το νέο πρόγραμμα, που αξιοποιεί τη συνεπή πορεία εργασιών και την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από το πρόγραμμα «Αρχύτας», συμμετείχαν οι επιστημονικά υπεύθυνοι και οι συνεργάτες τους από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καθώς και οι αρμόδιοι επιτελείς της ΕΑΒ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η σύσκεψη στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και δημιούργησε θετικές προσδοκίες για την έγκαιρη και επιτυχή περάτωση του έργου.

Η συνέργεια του προγράμματος «Γρύπας» μεταξύ τόσων φορέων καταδεικνύει το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας αλλά και της Πολιτείας και προβλέπεται ότι θα είναι πολλαπλασιαστική του θετικού αποτελέσματος, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Η πρώτη φάση του προγράμματος «Γρύπας» πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δύο ετών, έως το 2025.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
ΑπόNewsroom
Ακολουθήστε
Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.