Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Instagram βάζει τέλος στο live shopping

Από τις 16 Μαρτίου τα brands δεν θα μπορούν να προσθέτουν tags σε προϊόντα κατά τη διάρκεια ενός live streaming

H Μeta συνεχίζει την απόσυρση αρκετών από τις λειτουργίες αγορών της. Ειδικότερα, το Instagram προειδοποίησε τους χρήστες του ότι το live shopping θα κλείσει στις 16 Μαρτίου. Από εκείνη την ημερομηνία και έπειτα τα brands δεν θα μπορούν να προσθέτουν tags σε προϊόντα κατά τη διάρκεια ενός live streaming.

Οι χρήστες του Instagram θα πρέπει να περιμένουν να τελειώσει το live streaming προκειμένου να μπορέσουν να αγοράσουν το οτιδήποτε ή να πατήσουν σε κάποιο link για να ψωνίσουν.

Νωρίτερα, το Instagram είχε αποφασίσει να αφαιρέσει την καρτέλα αγορών από την αρχική οθόνη, ενώ πριν μερικούς μήνες το Facebook έκλεισε το live shopping και έστρεψε τα brands προς τα Reels.

Όπως γνωρίζουμε η Meta αναζητά συνεχώς νέους τρόπους για να μειώσει το λειτουργικό της κόστος, καθώς τόσο το δυσμενές μακροοικονομικό περιβάλλον, όσο και η ακριβή της στροφή στο metaverse έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην κερδοφορία της. Γι’αυτό και είναι πρόθυμη να περικόψει πρωτοβουλίες, από τις οποίες αποκομίζει ελάχιστο όφελος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις