Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Polygreen: Ράγισαν καρδιές στην εκδήλωση για τη μνήμη του Παναγιώτη Μανωλόπουλου

Ως φόρος τιμής στον εκλιπόντα το όνομά του δόθηκε στην αίθουσα Κ2.Α21 της Σχολής Χημικών Μηχανικών ενώ καθιερώθηκε και υποτροφία που θα δίνεται κάθε χρόνο σε απόφοιτο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΧΗΜΗΠΕΡ)

Σε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15/2/2023 στο Πολυτεχνείο Κρήτης, εκδήλωση στη μνήμη του Παναγιώτη Μανωλόπουλου, Διπλωματούχου Χημικού Μηχανικού και απόφοιτου του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών ΧΗΜΗΠΕΡ, το όνομα του οποίου δόθηκε προς τιμήν του στην αίθουσα Κ2.Α1 της Σχολής Χημικών Μηχανικών.

Ως φόρος τιμής στον εκλιπόντα που για 11 συναπτά έτη, εργάστηκε με ζήλο και συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη της εταιρείας, η Polygreen ανακοίνωσε τη χορήγηση της υποτροφίας  «Παναγιώτης Μανωλόπουλος». Η υποτροφία θα χορηγείται κατά τη λήξη κάθε έτους σε απόφοιτο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΧΗΜΗΠΕΡ).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η σύντροφος του Παναγιώτη Μανωλόπουλου, οι γονείς και αρκετοί συνάδελφοί του. Η έναρξη της τελετής έγινε με τους χαιρετισμούς του Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθηγητή Μιχάλη Ζερβάκη καθώς και της Κοσμήτορος της Σχολής ΧΗΜΗΠΕΡ, καθηγήτριας Διονυσίας Κολοκοτσά. Ακολούθησαν οι ομιλίες των καθηγητών του, οι οποίοι με συγκινητικά λόγια αναφέρθηκαν στον χαρισματικό χαρακτήρα του φοιτητή τους και την αγάπη που είχε για την επιστήμη του και το περιβάλλον.

Ο Ιδρυτής και Πρόεδρος της Polygreen, κος Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος ευχαρίστησε με τη σειρά του τους εκπροσώπους της Σχολής ΧΗΜΗΠΕΡ που αποδέχτηκαν την πρόταση της εταιρείας για την χορήγηση ετήσιας υποτροφίας με το όνομα «Παναγιώτης Μανωλόπουλος» και στη συνέχεια μίλησε για το έργο του εκλιπόντος και τη συνεισφορά του στην εταιρεία.  Απευθυνόμενος στους φοιτητές που ήταν παρόντες, είπε μεταξύ άλλων: «Ο Παναγιώτης Μανωλόπουλος ήταν ένας από εσάς, σε αυτά τα έδρανα έκανε το μεταπτυχιακό του. Ήταν ένας σημαντικός άνθρωπος με ένα μοναδικό ταλέντο. Άνοιγε πόρτες με την ευγένεια του, το ταλέντο και το χιούμορ του. Έβαζε τον άνθρωπο σε πρώτη θέση. Στα χωριά της Αφρικής που πήγαινε να εκτελέσει τα έργα διαχείρισης επικινδύνων αποβλήτων της εταιρείας, άφηνε πολλές φορές τη δουλειά και πήγαινε και έπαιζε με τα μικρά ταλαιπωρημένα παιδιά αυτών των φτωχών χωρών, για να τους δώσει λίγο χαρά. Ήταν ένα μοναδικό κεφάλαιο στην εταιρεία και δεν έχει υπάρξει αντικαταστάτης του. Είναι δύσκολο στον επιχειρηματικό στίβο να βρεις τέτοιους συνεργάτες και το θεωρούμε χρέος μας να τον τιμήσουμε, έστω και με αυτή την μικρή κίνηση». 

Κατά τη διάρκεια της τελετής προβλήθηκαν δύο βίντεο της εταιρικής συλλογής του PCAI, στα οποία πρωταγωνιστούσε ο εκλιπών. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας της «Aίθουσας Παναγιώτης Μανωλόπουλος».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις