Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

School of Leadership Practice: Αναπτύσσοντας την Ηγεσία στην Ελλάδα

Ομιλητές και εμπειρογνώμονες παγκοσμίου εμβέλειας πλαισιώνονται από κορυφαίους Έλληνες CEOs που λειτουργούν ως visiting practitioners και μοιράζονται με τους συμμετέχοντες τις εμπειρίες τους από την Ελληνική πραγματικότητα, προσφέροντας έτσι μία εκπαιδευτική εμπειρία πλήρως εναρμονισμένη με τις θεωρητικές και πρακτικές ανάγκες των Ελλήνων CEOs

 

Δυναμικά συνεχίζει το έργο της η Σχολή Ηγετικής Πρακτικής (School of Leadership Practice) του CEO Clubs Greece, που ιδρύθηκε το 2021, με σκοπό τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων ειδικά προσαρμοσμένων στις ανάγκες των Ελλήνων CEOs. Τα προγράμματα αυτά, τα οποία προσφέρονται αποκλειστικά στα μέλη του CEO Clubs Greece, συνδυάζουν τις τελευταίες εξελίξεις στη διεθνή ακαδημαϊκή βιβλιογραφία και έρευνα με πρακτικές γνώσεις και εφαρμογές από την τοπική αγορά και συνοδεύονται από αντίστοιχη πιστοποίηση (certification).

Ομιλητές και εμπειρογνώμονες παγκοσμίου εμβέλειας πλαισιώνονται από κορυφαίους Έλληνες CEOs που λειτουργούν ως visiting practitioners και μοιράζονται με τους συμμετέχοντες τις εμπειρίες τους από την Ελληνική πραγματικότητα, προσφέροντας έτσι μία εκπαιδευτική εμπειρία πλήρως εναρμονισμένη με τις θεωρητικές και πρακτικές ανάγκες των Ελλήνων CEOs. Θα πρέπει να τονιστεί ότι η Σχολή Ηγετικής Πρακτικής αποτελεί τη ναυαρχίδα του νέου στρατηγικού αφηγήματος του Club, βάσει του οποίου ο οργανισμός εξελίσσεται πλέον σε ένα «Σπίτι» συλλογικής σοφίας, αειφόρου ανάπτυξης και μελλοντικής σκέψης εξασφαλίζοντας τη βελτίωση της ζωής των μελών του και καλώντας τα να επαναπροσδιορίσουν και να συν-δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο.

Τον Ιανουάριο ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του School of Leadership Practice για το 2023, ανανεωμένο και εμπλουτισμένο βάσει των συνεχώς εξελισσόμενων αναγκών της Ελληνικής αγοράς και των μελών του Club. Έτσι, για πρώτη φορά, το προσφερόμενο Board Practice Development Program αποτελείται από ένα τρίπτυχο ενοτήτων (courses), η καθεμία από τις οποίες αναπτύσσει μία διαφορετική πτυχή του ρόλου ενός μέλους Διοικητικού Συμβουλίου. Πιο αναλυτικά, η πρώτη ενότητα εστιάζει στην ανάπτυξη της αποτελεσματικότητας (effectiveness) ενός μέλους ΔΣ, η δεύτερη στη διαμόρφωση ουσιαστικής εταιρικής παρουσίας μέσω της προστασίας της εταιρικής φήμης (reputation) και η τρίτη στην εξασφάλιση ενός υγιούς μέλλοντος μέσω της βελτίωσης των ικανοτήτων στρατηγικής ηγεσίας των μελών τους ΔΣ. Διευθυντής του προγράμματος είναι ο κ. Andrew Kakabadse, καθηγητής διακυβέρνησης και ηγεσίας στο Henley Business School, Πρόεδρος του Heney Directors’ Forum και επίτιμος καθηγητής στο Cranfield University, ενώ ο κ. Μιχάλης Οικονομάκης, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πέτρος Πετρόπουλος, θα είναι και αυτήν τη χρονιά ο Practitioner Chairman του προγράμματος.

Οι παραπάνω ενότητες, οι οποίες ακολουθούν το μοναδικό μείγμα θεωρίας και πρακτικής του School of Leadership Practice, πλαισιώνονται φέτος από ενδελεχή ανάλυση (assessment) των ικανοτήτων και των χαρακτηριστικών του κάθε συμμετέχοντος, ατομικά coaching sessions μεταξύ των συμμετεχόντων και των εκπαιδευτών και συμβουλευτικές υπηρεσίες που εστιάζουν στις ευκαιρίες και απαιτήσεις της Ελληνικής αγοράς σχετικά με θέσεις μελών Διοικητικών Συμβουλίων. Με αυτόν τον τρόπο, το πρόγραμμα μετατρέπεται πλέον σε μία ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία, βοηθώντας τους συμμετέχοντες να βελτιώσουν τις ικανότητές τους, να κατανοήσουν τις δυνάμεις και τις αδυναμίες τους και να προάγουν περαιτέρω την επαγγελματική τους πορεία.

«Η εξέλιξη του School of Leadership Practice, η συνεχής βελτίωση των προγραμμάτων του και η ενθουσιώδης υποδοχή των προγραμμάτων αυτών από τα μέλη μας, μας κάνει συνεχώς υπερήφανους,» δηλώνει η κυρία Γεωργία Καρτσάνη, Ιδρυτής και Πρόεδρος του CEO Clubs Greece. «Η Σχολή Ηγετικής Πρακτικής του Club μας, έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην Ελληνική αγορά, προσφέροντας τη δυνατότητα στα μέλη να ακονίζουν διαρκώς τις ηγετικές τους ικανότητες, ιδιαίτερα εν μέσω μίας εποχής γεμάτης από ρηξικέλευθες αλλαγές. Ο Έλληνας CEO χρειάζεται ένα σύμμαχο στην ανάγκη του για διαρκή εκπαίδευση (life-long learning) και το School of Leadership Practice έχει ήδη αναλάβει επιτυχώς έναν τέτοιον ρόλο. Η αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας προγράμματος για το 2023 και η ολοκληρωμένη εμπειρία που προσφέρεται πλέον στους συμμετέχοντες αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο προσεκτικά αφουγκράζεται το CEO Clubs τις ανάγκες των μελών του και πόσο αποτελεσματικά δημιουργούμε όλοι μαζί τις ευκαιρίες που χρειάζονται οι Έλληνες CEOs για να ανταποκριθούν επιτυχώς στις ανάγκες της Ελληνικής και της παγκόσμιας αγοράς».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις