Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τι είναι το Desk Sharing που εφαρμόζει η Google και γιατί έχει σημασία

Ο τεχνολογικός κολοσσός βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να περιορίσει τα έξοδά του

Έναν πρωτότυπο τρόπο για να εξοικονομήσει κόστος βρήκε η Google, ο οποίος  ακούει στο όνομα «Desk Sharing» ή αλλιώς κοινή χρήση γραφείου. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ζήτησε από τους υπαλλήλους του Cloud να μοιράζονται τα γραφεία τους, επικαλούμενη την «προβληματική αγορά ακινήτων».

Το νέο μοντέλο του Desk Sharing ή αλλιώς της κοινής χρήσης γραφείου θα τεθεί σε εφαρμογή στις πέντε μεγαλύτερες τοποθεσίες του Google Cloud στις ΗΠΑ . Η εταιρεία υποστηρίζει ότι χάρη στη νέα αυτή πρακτική «θα μπορεί να συνεχίσει να επενδύει στην ανάπτυξη του Cloud». Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι ορισμένα κτίρια θα εκκενωθούν.

Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο της Google που διέρρευσε στον ξένο τύπο, η εταιρεία αναμένει από τους υπαλλήλους της να προσέρχονται στην εργασία σε διαφορετικές ημέρες, ώστε να μην βρίσκονται στο ίδιο γραφείο την ίδια στιγμή.
«Μέσω της διαδικασίας, θα συμφωνήσουν σε μια βασική ρύθμιση και θα θεσπίσουν κανόνες με τον συνεργάτη και τις ομάδες τους για να εξασφαλίσουν μια θετική εμπειρία στο νέο κοινό περιβάλλον», σημειώνεται στο έγγραφο.

Σε περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος έρθει στο γραφείο μια ημέρα που δεν έχει οριστεί, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει τον λεγόμενο «χώρο υπερχείλισης».

Ένας εκπρόσωπος της Google αναφερόμενος στο μοντέλο του Desk Sharing εξήγησε: «Από την επιστροφή μας στο γραφείο, πραγματοποιήσαμε έρευνες με υπαλλήλους του Cloud για να εξερευνήσουμε διαφορετικά υβριδικά μοντέλα εργασίας και να βοηθήσουμε στη διαμόρφωση της καλύτερης εμπειρίας. Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι οι υπάλληλοι της Google στο Cloud εκτιμούν την εγγυημένη προσωπική συνεργασία όταν βρίσκονται στο γραφείο, καθώς και την επιλογή να εργάζονται από το σπίτι μερικές ημέρες κάθε εβδομάδα. Με αυτό το feedback, αναπτύξαμε το νέο μοντέλο επιστροφής, το οποίο μας επιτρέπει επίσης να χρησιμοποιούμε τους χώρους πιο αποτελεσματικά».

Τους τελευταίους μήνες η Google καταβάλει γενικότερες προσπάθειες να μειώσει τα έξοδά της, καθώς έχει επιβραδύνει τις προσλήψεις, ενώ έχει περικόψει πάνω από 10.000 θέσεις εργασίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις