Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στην αντεπίθεση το TikTok μετά το «μπλόκο» της Κομισιόν

Εκπρόσωπος του TikTok χαρακτήρισε λανθασμένη της απόφαση της Επιτροπής να αναστείλει τη χρήση της εφαρμογής στις υπηρεσιακές συσκευές της

Στην αντεπίθεση πέρασε το TikTok μετά την απόφαση της Κομισιόν αποφάσισε να αναστείλει τη χρήση της εφαρμογής στις υπηρεσιακές συσκευές της, καθώς και στις προσωπικές συσκευές που είναι εγγεγραμμένες στην υπηρεσία κινητών συσκευών της Επιτροπής. Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της δημοφιλούς πλατφόρμας χαρακτήρισε λανθασμένη της απόφαση της Επιτροπής κάνοντας λόγο μάλιστα για «θεμελιώδεις παρανοήσεις».

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του TikTok δήλωσε για το «μπλόκο» της Κομισιόν τα εξής: «Πιστεύουμε ότι αυτή η αναστολή είναι λανθασμένη και βασίζεται σε θεμελιώδεις παρανοήσεις. Μας εκπλήσσει που η Επιτροπή δεν επικοινώνησε απευθείας μαζί μας ούτε έδωσε μια εξήγηση – ζητήσαμε μια συνάντηση για να ξεκαθαρίσουμε τα δεδομένα σχετικά με το πώς προστατεύουμε τα δεδομένα των 125 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλη την ΕΕ που έρχονται στο TikTok κάθε μήνα. Συνεχίζουμε να βελτιώνουμε την προσέγγισή μας στην ασφάλεια δεδομένων, μεταξύ άλλων με τη δημιουργία τριών κέντρων δεδομένων στην Ευρώπη για την αποθήκευση δεδομένων χρηστών σε τοπικό επίπεδο, περαιτέρω μείωση της πρόσβασης των εργαζομένων στα δεδομένα και ελαχιστοποίηση των ροών δεδομένων εκτός Ευρώπης».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις