Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Tourism of Tomorrow 2023 Ανθρώπινο Δυναμικό: Η Επόμενη Πρόκληση

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, 15:00 - 19:00, στο Hyatt Regency Thessaloniki

 

Η σημαντικότητα της επένδυσης στο έμψυχο δυναμικό για την ανάπτυξη του τουρισμού αποτελεί το θέμα του 6ου συνεδρίου του Ακαδημαϊκού Προγράμματος Τουρισμού και Φιλοξενίας του ACTThe American College of Thessaloniki, την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, 15:00-19:00 στο Hyatt Regency Thessaloniki.

Το συνέδριο με τίτλο «Ανθρώπινο Δυναμικό: Η Επόμενη Πρόκληση» εστιάζει στον ρόλο που διαδραματίζει ο ανθρώπινος παράγοντας στην ποιότητα και ανάπτυξη των τουριστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, και στο ζήτημα της σωστής διαχείρισης των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο.

Η ανάγκη για τις τουριστικές επιχειρήσεις να στελεχωθούν με κατάλληλα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό είναι αυτονόητη. Ωστόσο, σήμερα, μετά από τρία χρόνια μεγάλων δυσκολιών, οι επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με έλλειψη προσωπικού, ακόμη και αν αυτό δεν είναι καταρτισμένο. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα κενά στο Τουρισμό υπολογίζονται να αγγίξουν το 2023 τις 100.000 θέσεις εργασίας, θα επιχειρηθεί να απαντηθεί για ποιον λόγο οι εργαζόμενοι δεν προτιμούν να εργαστούν σε έναν από τους μεγαλύτερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, και ποιες είναι οι λύσεις για την αντιστροφή του φαινομένου.

Οι ομιλητές του φετινού συνεδρίου, προέρχονται από τον ακαδημαϊκό χώρο, μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού και ξενοδοχειακές αλυσίδες με παγκόσμια και εγχώρια δραστηριότητα. Συγκεκριμένα:
Δρ Μιχάλης Κουρτίδης, Senior Teaching Fellow and Course Director in HRM, Birmingham City University, UK.
Katrin Melle, Regional Vice President Diversity, Equity, Inclusion & Talent, EAME, Hyatt
Μιχάλης Τοανόγλου, Professor of Hospitality and Tourism, Jeonju University, South Korea
HR Experts’ Panel:
Κωνσταντίνος Αγγλόπουλος, Administrative Director | Director of Quality & HSE, Porto Carras
Γιάννης Μπατσής, Learning & Development Partner, EMEA, Wyndham Hotels & Resorts
Ράνια Δεϊμέζη, Regional Human Resources Manager Greece EMEA Inclusive Collection, World of Hyatt
Ανάντα Ντότση, Group HR Manager, Domes Resorts
Μαριέτα Πίσκα, HR Business Partner and Head of Learning & Development, H Hotels Collection
Συντονίζει ο Ανέστης Αναστασίου, Συντονιστής Προγραμμάτων Τουρισμού και Φιλοξενίας του ACT. Θα ακολουθήσουν συζήτηση και ερωτήσεις από το κοινό.
Χορηγός αερομεταφορών είναι η AEGEAN Airlines.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται εγγραφή για την εξασφάλιση της θέσης σας στο https://bit.ly/3YNzCuC

Για τη διευκόλυνση της μεταφοράς του κοινού, στις 15:00 από τον τερματικό σταθμό του ΙΚΕΑ θα αναχωρήσει λεωφορείο με προορισμό τον χώρο του συνεδρίου στο Hyatt Regency Thessaloniki. Η ίδια υπηρεσία θα εκτελέσει δρομολόγιο και μετά το πέρας της εκδήλωσης στις 19:00, από το Hyatt Regency Thessaloniki ως τον τερματικό σταθμό ΙΚΕΑ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις