Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΣΕΚΕΕ: Νέος γενικός διευθυντής ο Άρης Μάρκου

Ο Α. Μάρκου θα έχει την ευθύνη για την οργάνωση και τον συντονισμό των δράσεων του ΣΕΚΕΕ, καθώς και την ανάπτυξη νέων συνεργασιών με φορείς και οργανισμούς καινοτομίας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό

Καθήκοντα γενικού διευθυντή στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) ανέλαβε ο Άρης Μάρκου.

Ο κ. Μάρκου θα έχει την ευθύνη για την οργάνωση και τον συντονισμό των δράσεων του ΣΕΚΕΕ, καθώς και την ανάπτυξη νέων συνεργασιών με φορείς και οργανισμούς καινοτομίας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Από τη θέση του Γενικού Διευθυντή, ο κ. Μάρκου θα ενισχύσει τις προσπάθειες του ΣΕΚΕΕ για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τις εταιρείες-μέλη του Συνδέσμου και την περαιτέρω ενίσχυση του εγχώριου οικοσυστήματος καινοτομίας.

«Ο Άρης Μάρκου είναι ένα στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών και θητεία σε μεγάλες πολυεθνικές. Θα μας βοηθήσει σημαντικά στην καλύτερη οργάνωση του ΣΕΚΕΕ, καθώς και στην ενίσχυση της προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει για μεγαλύτερη εξωστρέφεια, τόσο των μελών του συνδέσμου, όσο και του οικοσυστήματος καινοτομίας της Ελλάδας», επεσήμανε ο Γιώργος Μαρκατάτος, πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΚΕΕ.

Ο Άρης Μάρκου προέρχεται από τη Samsung Electronics Hellas, όπου ήταν Διευθυντής Πωλήσεων και υπεύθυνος για το Τμήμα Εταιρικών Πελατών κινητής τηλεφωνίας. Διαθέτει εικοσαετή εμπειρία στον κλάδο των ψηφιακών τεχνολογιών, έχοντας εργαστεί με μεγάλη επιτυχία στην ελληνικές θυγατρικές τεχνολογικών κολοσσών, όπως είναι η Microsoft, η Vodafone, η Nokia και η Huawei. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με μεταπτυχιακό τίτλο σε Information Technology Systems, στο Strathclyde University της Σκωτίας.
«Είναι μεγάλη τιμή, αλλά και ευθύνη να αναλαμβάνω τη γενική διεύθυνση του ΣΕΚΕΕ. Το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας παρουσιάζει μία έντονη δυναμική τα τελευταία χρόνια και στόχος του Συνδέσμου, όσο και δικός μου είναι να βοηθήσουμε ώστε αυτή η ανάπτυξη να συνεχιστεί με ακόμη υψηλότερους ρυθμούς. Η τρέχουσα περίοδος έχει προκλήσεις, καθώς και ευκαιρίες τις οποίες θα επιδιώξουμε να αξιοποιήσουμε», ανέφερε ο κ. Μάρκου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις