Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Starship: Σήμερα η εκτόξευση του ισχυρότερου πυραύλου στην ιστορία – Δείτε live

Ο πύραυλος έχει ύψος σχεδόν 120 μέτρα και είναι σχεδιασμένος να έχει σχεδόν διπλάσια ώθηση από οποιονδήποτε άλλο στην ιστορία

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την εκτόξευση του Starship, του πανίσχυρου διαστημικού πυραύλου της SpaceX. Σύμφωνα με τη NASA πρόκειται για τον ψηλότερο και ισχυρότερο πύραυλο που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Ο πύραυλος έχει ύψος σχεδόν 120 μέτρα και είναι σχεδιασμένος να έχει σχεδόν διπλάσια ώθηση από οποιονδήποτε άλλο στην ιστορία. Η εκτόξευση του θα γίνει από το Μπόκα Τσίκα στο Τέξας και είναι προγραμματισμένη για τις στις 16:00 ώρα Ελλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Starship θα εκτοξευθεί χωρίς πλήρωμα, ενώ έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί πλήρως και γρήγορα.

Βασικός στόχος είναι να στείλει το ανώτερο τμήμα του προς τα ανατολικά, για να ολοκληρώσει σχεδόν έναν κύκλο γύρω από τον πλανήτη.

Ωστόσο, ο Founder και CEO της Tesla, Ίλον Μασκ, απηύθυνε έκκληση σε όλους να μετριάσουν τις προσδοκίες τους, καθώς δεν είναι ασυνήθιστο για έναν πύραυλο να παρουσιάσει κάποιου είδους αποτυχία στην πρώτη του απόπειρα.

«Είναι η πρώτη εκτόξευση ενός πολύ περίπλοκου, γιγαντιαίου πυραύλου, οπότε μπορεί να μην εκτοξευτεί. Θα είμαστε πολύ προσεκτικοί, και αν δούμε κάτι που μας ανησυχεί, θα αναβάλουμε την εκτόξευση», δήλωσε ο Μάσκ σε εκδήλωση του Twitter Spaces.

«Αν εκτοξεύσουμε, θα θεωρούσα ότι οτιδήποτε δεν θα οδηγούσε στην καταστροφή της ίδιας της εξέδρας εκτόξευσης θα ήταν μια νίκη», πρόσθεσε ο επιχειρηματίας.

Το ανώτερο τμήμα του Starship έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν σε μια σύντομη εκτόξευση, αλλά αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα εκτοξευθεί μαζί με το χαμηλότερο τμήμα του. Αυτός ο εκτοξευτής, που ονομάζεται απλώς Super Heavy, πυροδοτήθηκε ενώ ήταν στερεωμένος στη βάση εκτόξευσης τον Φεβρουάριο. Ωστόσο, σε εκείνη την περίπτωση οι κινητήρες είχαν περιοριστεί στο μισό της ικανότητάς τους.

Εάν η αποστολή του πυραύλου στεφθεί με επιτυχία, ο Ίλον Μασκ πιστεύει ότι θα μπορούσε να εγκαινιάσει μια εποχή διαπλανητικών ταξιδιών για τους απλούς ανθρώπους.

Χιλιάδες θεατές αναμένεται να προσπαθήσουν να φτάσουν σε παράκτιες τοποθεσίες στον Κόλπο του Μεξικού για να παρακολουθήσουν το γεγονός.

Δείτε εδώ live από τις δοκιμές πριν την εκτόξευση:

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις