Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

X. Δήμας: Στόχος να διατηρήσουμε την Ελλάδα στην κορυφή της καινοτομίας

Στο πλαίσιο της τοποθέτησης του στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε ότι η αύξηση των κονδυλίων σε έρευνα και ανάπτυξη που σημειώθηκε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια ήταν εκρηκτική

«Το 2022 καταφέραμε να βρεθούμε στην κορυφή της λίστας όσον αφορά τους δείκτες βελτίωσης της καινοτομίας και αυτή τη θέση σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να διατηρούμε», ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, στο πλαίσιο του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ. Δήμας τόνισε επίσης την εκρηκτική αύξηση των κονδυλίων σε έρευνα και ανάπτυξη που σημειώθηκε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, αλλά και στην ίδρυση σημαντικών ερευνητικών Κέντρων καινοτομίας.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι στόχος είναι η περαιτέρω μεγέθυνση του συστήματος καινοτομίας και πρόσθεσε ότι: «Ο ρόλος της κυβέρνησης είναι να καλλιεργεί και να βελτιώνει τις απαιτούμενες συνθήκες προκειμένου να δίνει τη δυνατότητα σε ταλαντούχους Έλληνες επιχειρηματίες και επιστήμονες να είναι ανταγωνιστικοί σε παγκόσμιο επίπεδο και ταυτόχρονα να προσελκύει νέες επενδύσεις».

Η Κωστάντζα Σμπώκου Κωνσταντακοπούλου, Co-owner & CEO of Phāea Resorts και Chairwoman of Endeavor Greece, εξέφρασε την αισιοδοξία της για την πορεία της χώρας στο άμεσο μέλλον, καθώς όπως είπε: «Η Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, κατάφερε ένα από τα σημαντικότερα success stories στην Ευρώπη».

Τη σημασία των διεθνών συνεργασιών και την ανάπτυξη προγραμμάτων ανέλυσε ο Γκαρντ Κάμπελ Director, Disruptive Investments της εταιρείας Mubadala. Επίσης σημείωσε ότι τα τελευταία 5 χρόνια το διεθνές οικοσύστημα έχει αλλάξει σημαντικά, ωστόσο, όπως είπε, στόχος της εταιρείας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες. «Η συνεργασία που έχουμε με την Ελλάδα μπορεί να διευρυνθεί σημαντικά και να αναπτυχθεί βαθύτερα», τόνισε.

«Είμαστε υπερήφανοι που μαζί με την Ελλάδα και την Ρουμανία είμαστε μέλη μίας σημαντικής επενδυτικής περιφερειακής συνεργασίας», ανέφερε από την πλευρά του ο Μάρτιν Ζίκοβ CEO & Chairman του FMFIB, σημειώνοντας ότι η οπτική της εταιρείας του εδράζεται σε περιφερειακό επίπεδο, προκειμένου να έχει πρόσβαση σε μία περισσότερο διευρυμένη αγορά.
Η ανάπτυξη της καινοτομίας και της προσέλκυσης επενδύσεων είναι μία συλλογική προσπάθεια, ανέφερε από την πλευρά της η Αντιγόνη Λυμπεροπούλου CEO της HDBI και επισήμανε ότι: «Η δραστηριότητά μας στο εξωτερικό, μας έχει κάνει σοφότερους και μας έχει επιτρέψει να εισάγουμε τεχνογνωσία στη χώρα. Στόχος δεν είναι μόνο η προσέλκυση επενδυτών, αλλά και η ενίσχυση νέων επιχειρηματιών».

Η Ισαμπέλ Μπεάρ Director Head of International & European Affairs – Bpifrance αναφέρθηκε στις προσπάθειες της γαλλικής κυβέρνησης προκειμένου να ενισχύσει το οικοσύστημα της καινοτομίας, αφού πρόκειται να διαθέσει κονδύλια ύψους 54 δισ. μέχρι το 2025 σε καινοτομία και τεχνολογία. «Είναι εξαιρετικά σημαντικοί οι δημόσιοι πόροι για την ανάπτυξη της τεχνολογίας, καθώς και η παροχή συνολικής υποστήριξης για την ανάπτυξη μίας εταιρείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις