Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

NSA: Έρχεται ΑΙ που δύσκολα θα ξεχωρίζει από άνθρωπο

Ο διευθυντής κυβερνοασφάλειας της NSA, Rob Joyce, έκανε την ετήσια παρουσίαση του "State of the Hack" και εξέφρασε τους προβληματισμούς του για την εξέλιξη της ΑΙ στο συνέδριο ασφάλειας RSA στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο διευθυντής κυβερνοασφάλειας της NSA, Rob Joyce, εκφράζει τις ανησυχίες του και προειδοποιεί για τους κινδύνους που ενέχει η ραγδαία αυτή εξάπλωση της τεχνητής νοημοσύνης.

Το πασίγνωστο πια ChatGPT της OpenAI άνοιξε το δρόμο και τώρα γίνονται άλματα στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης σχεδόν καθημερινά. Αναμφίβολα τα θετικά που προκύπτουν είναι πολλά και σημαντικά. Ωστόσο, υπάρχει και η άλλη πλευρά γεμάτη κινδύνους που αφορούν την κυβερνοασφάλεια και την πειρατεία.

Ο διευθυντής κυβερνοασφάλειας της NSA, έκανε την ετήσια παρουσίαση του “State of the Hack” και εξέφρασε τους προβληματισμούς του για την εξέλιξη της ΑΙ στο συνέδριο ασφάλειας RSA στο Σαν Φρανσίσκο. Επικεντρώθηκε στην δυνατότητα που αποκτούν οι κυβερνοεγκληματίες και πάνε το ηλεκτρονικό “ψάρεμα” σε επόμενο επίπεδο πιο επικίνδυνο και επιθετικό.Τροποποιούν το κλασικό κακόβουλο λογισμικό που υπήρχε ως τώρα και πλέον καθίσταται πιο δύσκολο να ανιχνευτούν και να καταπολεμηθούν. Γι’ αυτό προτρέπει τους υπεύθυνους ασφαλείας να είναι έτοιμοι για τις απαιτητικές συνθήκες που συνεχώς ανακύπτουν και τις επιπτώσεις που η AI θα έχει και που ήδη έχει αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού, καθιστώντας την επαλήθευση των δεδομένων και των επικοινωνιών εξαιρετικά δύσκολη.

Κλείνοντας δήλωσε πως η NSA ήδη ερευνά πώς θα αξιοποιήσει την AI για τις δικές της αποστολές και επιχειρησιακές ανάγκες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις