Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Impact Hub Athens και το Ίδρυμα της Google ενώνουν τις δυνάμεις τους

Στόχος της νέας συνεργασίας είναι η επιχειρηματική ενδυνάμωση της ελληνικής περιφέρειας

Συμπληρώνοντας δέκα χρόνια ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας που στοχεύει στο θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο και την κοινωνική οικονομία, το Impact Hub Athens ανακοίνωσε μια σημαντική συνεργασία με το Ίδρυμα της Google με στόχο την εξέλιξη του οικοσυστήματος της κοινωνικής οικονομίας και καινοτομίας στην ελληνική περιφέρεια.

Η συνεργασία περιλαμβάνει:

  • Οικονομική στήριξη ύψους 150.000 ευρώ, για ανάπτυξη δεξιοτήτων και παροχή εργαλείων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας σε 3-5 φορείς της περιφέρειας,  με σκοπό την ανάπτυξη προγραμμάτων επιχειρηματικής ενδυνάμωσης στο τομέα της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.
  • Εκδηλώσεις και δράσεις επικοινωνίας για να γνωρίσει το ευρύ κοινό και ενδιαφερόμενοι παράγοντες, προϊόντα και υπηρεσίες περιβαλλοντικής και κοινωνικής καινοτομίας.
  • Συζητήσεις, συναντήσεις και παρουσιάσεις που φέρνουν κοντά οργανισμούς και φορείς της οικονομίας και της πολιτικής με υπο-εκπροσωπούμενους επιχειρηματίες, με στόχο την ανάδειξη ευκαιριών και την καλλιέργεια των συνθηκών για συνεργασίες με θετικό αντίκτυπο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «με τη στήριξη του Ιδρύματος της Google, το IHA επιταχύνει και επεκτείνει τις δράσεις του με άμεσο στόχο την ενδυνάμωση υπο- εκπροσωπούμενων ομάδων, την εμπλοκή τους στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και ευρύτερα, την κοινωνική οικονομία.

Έχοντας πλέον μεγάλη εμπειρία και ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών αποτελούμενο από τα μεγαλύτερα ιδρύματα έως μεγάλες επιχειρήσεις, το IHA συνεχίζει να πρωτοπορεί, αναπτύσσοντας προγράμματα και πρωτοβουλίες για την ανάδειξη και ενδυνάμωση επιχειρηματιών που δουλεύουν για βιώσιμες λύσεις και με τις ιδέες τους αντιμετωπίζουν προκλήσεις όπως η κλιματική κρίση, ζητήματα ανθεκτικότητας και συμπερίληψης. 

Με προτεραιότητες τις Δράσεις για το Κλίμα, την Ισότιμη Συμμετοχή και την Κοινωνική Καινοτομία στην Περιφέρεια, η ομάδα του IHA επιλέγει να αναπτύξει δεξιότητες και να ενισχύσει τη δικτύωση ομάδων, προσφέροντας προγράμματα, δράσεις και εκδηλώσεις επιχειρηματικής υποστήριξης και επιτάχυνσης που προσβλέπουν στην ενίσχυση της κοινωνικής οικονομίας και καινοτομίας με στόχο την ανθεκτικότητα, όπως η αναζωογόνηση της περιφέρειας μέσω βιώσιμων πρακτικών ή η αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας στις πόλεις».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις