Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τεχνητή νοημοσύνη: Φέρνει το τέλος της φωτογραφίας;

Τα νέα εργαλεία της τεχνητής νοημοσύνης δημιουργούν τόσο ρεαλιστικές φωτογραφίες που δύσκολα μπορεί κάποιος να αντιληφθεί τι είναι πραγματικό και τι όχι.

Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί πολλές θέσεις εργασίας και η ανησυχία ακολουθεί ανοδική πορεία αφού όλο και περισσότερα επαγγέλματα προστίθενται στην λίστα αυτών που κινδυνεύουν να αντικατασταθούν από ρομπότ. Εκτός από τα επαγγέλματα που εκτελούν επαναλαμβανόμενες εργασίες έχουν αρχίσει να αγχώνονται και τα δημιουργικά επαγγέλματα όπως ο τομέας της φωτογραφίας.

Τα νέα εργαλεία της τεχνητής νοημοσύνης δημιουργούν τόσο ρεαλιστικές φωτογραφίες που δύσκολα μπορεί κάποιος να αντιληφθεί τι είναι πραγματικό και τι όχι.

Ένας Γερμανός καλλιτέχνης κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό φωτογραφίας με εικόνα που δημιούργησε χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης. Τα μοντέλα της φωτογραφίας δεν ήταν υπαρκτά πρόσωπα και οι κριτές του διαγωνισμού δεν κατάλαβαν πως η φωτογραφία δεν είναι πραγματική . Ο καλλιτέχνης αρνήθηκε να πάρει το βραβείο και πήρε το έναυσμα να ξεκινήσει τη συζήτηση γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και την τέχνη της φωτογραφίας.

Η εποχή της τεχνολογίας έχει ξεκινήσει και μάλιστα δυναμικά. Οι εφαρμογές της είναι πολλές ωστόσο όχι όλες για καλό καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κακόβουλους σκοπούς και εδώ τίθεται το θέμα των μέτρων ελέγχου που θα πρέπει να εφαρμοστούν.

Όσον αφορά τον τομέα της φωτογραφίας ο κίνδυνος είναι ορατός. Ένας φωτογράφος χρειάζεται εξοπλισμό, επεξεργασία, αφιερώνει χρόνο και βάζει όλη του την τέχνη για να τραβήξει μια φωτογραφία ενώ με τα εργαλεία της τεχνητής νοημοσύνης και μερικές γραμμές κειμένου μπορούν να παραχθούν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις