Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Anodyne: «Σήκωσε» χρηματοδότηση 2,25 εκατ. δολαρίων

Η νέα χρηματοδότηση ανεβάζει τα συνολικά κεφάλαια που έχει αντλήσει η εταιρεία από την ίδρυση της μέχρι σήμερα στα 6.5 εκατ. δολάρια.

H Anodyne Nanotech Inc. , μια εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα την Βοστώνη και την Αθήνα κατάφερε να αντλήσει επιπλέον 2.25 εκατ. δολαρίων χρηματοδότηση για την περαιτέρω ανάπτυξη της καινοτόμου τεχνολογίας (HeroPatch) χορήγησης φαρμάκων της.

Η νέα χρηματοδότηση ανεβάζει τα συνολικά κεφάλαια που έχει αντλήσει η εταιρεία από την ίδρυση της μέχρι σήμερα στα 6.5 εκατ. δολάρια. Ο νέος γύρος χρηματοδότησης έγινε lead από την Big Pi Ventures και συμμετείχαν και άλλοι ιδιώτες επενδυτές και funds όπως και το Velocity Partners.

To HeroPatch είναι μια τεχνολογία που επιτρέπει την διαδερμική χορήγηση μεγάλων δόσεων βιολογικών παραγόντων, όπως μονοκλωνικά αντισώματα και πεπτίδια που μέχρι και σήμερα χορηγούνται μέσω ενδοφλέβιας ή υποδόριας ένεσης.

Ο συνιδρυτής της εταιρείας Κωσταντίνος Τζωρτζάκης, δήλωσε: «Η νέα χρηματοδότηση θα μας βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας μας με στόχο να προσφέρουμε μια αποτελεσματική, ανώδυνη και πιο προσιτή εναλλακτική για τους ασθενείς με χρόνιες ασθένειες που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ενέσεις σε τακτική βάση».

«Εταιρείες σαv την Anodyne είναι παράδειγμα των εταιρειών που θέλουμε να επενδύουμε», είπε ο Operating Partner της Big Pi Ventures Γιώργος Σαλιάρης-Φασσέας, και πρόσθεσε «καινοτόμο προϊόν, με μοναδική πνευματική ιδιοκτησία, ομάδα στην Ελλάδα και ανθρώπους σαν τον Κωvσταντίνο και την ομάδα του που δουλεύουν ασταμάτητα για να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο».

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις