Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Alpha Bank: Δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Στόχος του ALPHA-MISSION ΔELOS είναι η ενημέρωση για την κλιματική κρίση και την προστασία του πλανήτη, μέσω ευκαιριών για διάλογο.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Alpha Bank, στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης που αναλαμβάνει για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στηρίζει την πρωτοβουλία ALPHA-MISSION ΔΕLOS του World Human Forum.

Στόχος του ALPHA-MISSION ΔELOS είναι η ενημέρωση για την κλιματική κρίση και την προστασία του πλανήτη, μέσω ευκαιριών για διάλογο που δημιουργεί ανάμεσα σε επιστήμονες, καλλιτέχνες και στοχαστές διαφορετικών εθνικοτήτων και ηλικιών, στο ιερό νησί της Δήλου, τοπόσημο προώθησης των αξιών του ανθρωπισμού και της βιωσιμότητας.

Στις 3 και 4 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε στη Δήλο συζήτηση με θέμα την ανάγκη του συνδυασμού των Φυσικών Επιστήμων και της Τεχνολογίας με τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, την Τέχνη και την πνευματικότητα, για την ανεύρεση βιώσιμων λύσεων στα προβλήματα του πλανήτη. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Επιστημών από κορυφαία πανεπιστήμια, όπως το Oxford University και το Singularity University, της Τεχνολογίας του διαστήματος (NASA, ESA, Blue Origin) και της Τέχνης, με χαρακτηριστικότερη την παρουσία του πολυβραβευμένου χορογράφου Akram Khan.

Παράλληλα, στη Δήλο έγινε και η πρώτη παρουσίαση του Alpha Generation Educational Constellation, μίας παγκόσμιας κοινότητας νέων και παιδιών, με επιδίωξη μία νέα εποχή που θα χαρακτηρίζεται από τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη, αρχές απόλυτα συμβατές με την κουλτούρα της Alpha Bank και τις προσπάθειές της για προώθηση της Διαφορετικότητας, της Ισότητας και της Συμπερίληψης (DEI), τόσο στο εσωτερικό του οργανισμού όσο και στον θετικό αντίκτυπο που δημιουργούν οι πρωτοβουλίες της στην κοινωνία.

Η Alpha Bank αποκλειστικός χορηγός της παράστασης του Akram Khan “Jungle Book Reimagined” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Akram Khan, ένας από τους πιο επιδραστικούς χορογράφους του καιρού μας, παρουσίασε την παράστασή του “Jungle Book Reimagined” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 14 και 15 Ιουνίου, με την αποκλειστική χορηγία της Alpha Bank. Το βιβλίο του βραβευμένου με Νόμπελ συγγραφέα Rudyard Kipling «Το βιβλίο της ζούγκλας» ήταν η έμπνευση για το έργο του Akram Khan, που παρουσιάζει το ταξίδι της Μόγλη, ενός μικρού κοριτσιού, κλιματικής πρόσφυγα. Το έργο, που απευθύνεται σε όλες τις γενιές, ευαισθητοποιεί το κοινό απέναντι στην περιβαλλοντική κρίση, την κλιματική αλλαγή, τις φυσικές και κοινωνικές επιπτώσεις τους, και μας καλεί να ανακαλύψουμε από την αρχή έναν καινούριο κόσμο.

Διαχρονικοί στόχοι της Τράπεζας η στήριξη του Πολιτισμού και η προώθηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας

Για την Alpha Bank, η ανάδειξη του πολιτισμού αποτελεί διαχρονική προτεραιότητα της Εταιρικής της Υπευθυνότητας, τόσο μέσα από τις Συλλογές της, τη Νομισματική Συλλογή και τη Συλλογή Έργων Τέχνης, όσο και μέσω στήριξης και συνεργασίας με κορυφαίους πολιτιστικούς οργανισμούς της χώρας.

Αντίστοιχα, η Alpha Bank συμμετέχει ενεργά στην παγκόσμια προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και της δημιουργίας ενός βιώσιμου μέλλοντος για την κοινωνία και τον πλανήτη, μέσα από ποικίλες δράσεις, αλλά και τη στρατηγική της και τους στόχους ESG, που μεταξύ άλλων προβλέπουν μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050, ενώ είναι η πρώτη ελληνική Τράπεζα που προσυπέγραψε την πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Ουδετερότητα στον τραπεζικό κλάδο (Net Zero Banking Alliance – NZBA).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις