Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

IT Facelift: Ο απόλυτος οδηγός για την αναβάθμιση των ψηφιακών σας δεξιοτήτων

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στον ψηφιακό μετασχηματισμό σήμερα είναι η έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων

Καθώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός προχωρά με ταχείς ρυθμούς και η έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων στον κλάδο της Πληροφορικής αποτελεί σημαντική πρόκληση, ο όμιλος ManpowerGroup παρέχει έναν πλήρη οδηγό για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων, με τίτλο «The IT Facelift for Digital Transformation».

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στον ψηφιακό μετασχηματισμό σήμερα είναι η έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων. Όσο αποτελεσματικές και αν είναι οι νέες τεχνολογίες, μένει να σχεδιαστούν, να εφαρμοστούν και να λειτουργήσουν από ειδικούς – και αυτοί βρίσκονται σε έλλειψη. Τα ερευνητικά δεδομένα του ομίλου ManpowerGroup αποτυπώνουν με σαφήνεια τις προκλήσεις της έλλειψης ταλέντων. Σύμφωνα με την Ετήσια Έρευνα Έλλειψης Ταλέντου του ομίλου ManpowerGroup για τη φετινή χρονιά, 8 στους 10 (81%) Έλληνες εργοδότες αναφέρουν δυσκολία στην εύρεση εξειδικευμένων ταλέντων ενώ σε επίπεδο τεχνικών δεξιοτήτων το 23% δηλώνει ότι λείπουν τα skills της Πληροφορικής / Δεδομένων.

Νέα στοιχεία που προκύπτουν από την Έρευνα Προθέσεων Προσλήψεων της ManpowerGroup αποκαλύπτουν ότι το 53% των εργοδοτών του κλάδου της Πληροφορικής επιλέγει την Επανειδίκευση εργαζομένων και το 51% επιλέγει την Κατάρτιση και αναβάθμιση του τρέχοντος ανθρώπινου δυναμικού για την αντιμετώπιση της έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού. Είναι προφανές ότι για την οικοδόμηση και ανάπτυξη ενός κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού, η δημιουργία νέων στρατηγικών είναι επιτακτική. Η αναβάθμιση των δεξιοτήτων και η επανειδίκευση βρίσκονται μεταξύ των σημαντικότερων λύσεων.

Η μεγαλύτερη πρόκληση των Ελλήνων εργοδοτών (27%) αναφορικά με τα προγράμματα επανεκπαίδευσης / αναβάθμισης δεξιοτήτων είναι το γεγονός ότι «οι εργαζόμενοι δεν διαθέτουν αρκετό χρόνο για να μπορέσουν να προχωρήσουν σε επανεκπαίδευση». Σε κάθε περίπτωση, ο οδηγός της ManpowerGroup παρουσιάζει 9 χρήσιμες προτάσεις σχετικά με την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και την επανειδίκευση των εργαζομένων και την προετοιμασία των εταιρειών για την επόμενη φάση του ψηφιακού μετασχηματισμού, καθώς διαπιστώνεται ότι η οικοδόμηση ενός έτοιμου ανθρώπινου δυναμικού βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα πολλών CIOs (chief information officer) και CHRO (chief human resources officer).

Ακολουθούν επιγραμματικά 9 προτάσεις διασφάλισης του ανθρώπινου δυναμικού πληροφορικής του αύριο, σήμερα!

 

  1. Καθιέρωση στρατηγικού σχεδιασμού του ανθρώπινου δυναμικού για ψηφιακό μετασχηματισμό
  2. Παρακολούθηση, προώθηση και αξιοποίηση κινήτρων
  3. Επίλυση του προβλήματος «παρωχημένης τεχνολογίας» μέσω της επανειδίκευσης
  4. Ο αυτοματισμός απαιτεί εργαζομένους και δεξιότητες
  5. Αξιοποίηση της επιχειρηματικής τεχνογνωσίας από όλο το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό
  6. Η επανειδίκευση ως πορεία προς την αριστεία στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο
  7. Δημιουργία επιλογών και διαφάνειας για τους εργαζομένους
  8. Η αναβάθμιση δεξιοτήτων/επανειδίκευση ενισχύει την αφοσίωση των εργαζομένων
  9. Συνεργασία για κλιμάκωση

Η λύση των Tech Academies 

Η ManpowerGroup Ελλάδας αντιμετωπίζει την πρόκληση της έλλειψης εξειδίκευσης δημιουργώντας τις Tech Academies, μια σειρά από προγράμματα μετεκπαιδεύσεων σχεδιασμένα για να παρέχουν γνώσεις και δεξιότητες που απαιτεί η αγορά εργασίας σε απόφοιτους STEM, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να ενσωματωθούν παραγωγικά σε ομάδες έργου, από την πρώτη μέρα της ένταξής τους.

Στις Ακαδημίες της ManpowerGroup Ελλάδας, οι εκπαιδευόμενοι παρακολουθούν τρίμηνα υπερεντατικά προγράμματα σπουδών σε τεχνολογίες όπως Java, C#/.ΝΕΤ framework, cybersecurity και data analytics, υπό την επίβλεψη καθηγητών διεθνών πανεπιστημίων. Ταυτόχρονα εκπαιδεύονται σε soft skills και άλλες δεξιότητες, απαραίτητες για την ένταξή τους σε μια παραγωγική ομάδα, και τέλος εκπονούν τελική εργασία αποφοίτησης εφαρμόζοντας όλα όσα διδάχτηκαν. Έτσι απελευθερώνουν πολύτιμους πόρους από τα πιο senior μέλη της ομάδας, που σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να αφιερώσουν σημαντικό χρόνο στην επιλογή, στο onboarding, την εκπαίδευση και το mentoring των νεοεισαχθέντων.

Σχετικά με τη ManpowerGroup™ 

Ο όμιλος ManpowerGroup, η κορυφαία παγκόσμια εταιρεία λύσεων ανθρώπινου δυναμικού, βοηθά τους οργανισμούς να μετασχηματιστούν σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο εργασίας, αναζητώντας, αξιολογώντας, αναπτύσσοντας και διαχειριζόμενοι τα ταλέντα που τους επιτρέπουν να κερδίσουν. Αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις για εκατοντάδες χιλιάδες οργανισμούς κάθε χρόνο, παρέχοντάς τους εξειδικευμένα ταλέντα, ενώ παράλληλα βρίσκουμε ουσιαστική, βιώσιμη απασχόληση για εκατομμύρια ανθρώπους σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων και δεξιοτήτων. Η εξειδικευμένη οικογένεια των brands μας – Manpower, Experis και Talent Solutions – δημιουργεί σημαντικά μεγαλύτερη αξία για υποψηφίους και πελάτες σε περισσότερες από 70 χώρες και περιοχές και το κάνει εδώ και 75 χρόνια. Αναγνωρίζουμε με συνέπεια τη διαφορετικότητά μας – ως το καλύτερο μέρος για να εργαστούμε για τις γυναίκες, την ένταξη, την ισότητα και την αναπηρία και το 2023 ο όμιλος ManpowerGroup ανακηρύχθηκε ως μια από τις πιο ηθικές εταιρείες στον κόσμο για 14η φορά – επιβεβαιώνοντας τη θέση μας ως «εταιρεία επιλογής» για ταλέντα που αναζητούν εργασία.

Ο όμιλος ManpowerGroup στην Ελλάδα  

Στην Ελλάδα, ο όμιλος ManpowerGroup ιδρύθηκε το 1998. Μέσα από το δίκτυο δύο υποκαταστημάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη εντοπίζουμε, αξιολογούμε, αναπτύσσουμε και διαχειριζόμαστε ταλέντα σε όλο το φάσμα βασικών κλάδων της Οικονομίας. Πιστοποιημένη σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ποιότητας ISO 9001:2015, στους τομείς εύρεσης και επιλογής προσωπικού καθώς και υπηρεσιών προσωρινής απασχόλησης σε όλο το δίκτυο των υποκαταστημάτων της. Ενώ, το 2020 η ManpowerGroup Ελλάδας απέκτησε την πιστοποίηση Great Place to Work που υπογραμμίζει το επίπεδο του ομαδικού πνεύματος, της αξιοπιστίας και του σεβασμού που κυριαρχούν στον οργανισμό μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ManpowerGroup Ελλάδας επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες μας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις