Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το chatbot ιατρικής τεχνητής νοημοσύνης της Google δοκιμάζεται στα νοσοκομεία

Η WSJ αναφέρει ότι η Google πιστεύει ότι το ενημερωμένο μοντέλο της μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε χώρες με «πιο περιορισμένη πρόσβαση σε γιατρούς».

 

Το Med-PaLM 2 της Google, ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που έχει σχεδιαστεί για να απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με ιατρικές πληροφορίες, βρίσκεται σε δοκιμές στο ερευνητικό νοσοκομείο Mayo Clinic, από τον Απρίλιο, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Το Med-PaLM 2 είναι μια παραλλαγή του PaLM 2, το οποίο ανακοινώθηκε στο Google I/O τον Μάιο. Το PaLM 2 είναι το γλωσσικό μοντέλο που υποστηρίζει το Bard της Google.

Η WSJ αναφέρει ότι η Google πιστεύει ότι το ενημερωμένο μοντέλο της μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε χώρες με «πιο περιορισμένη πρόσβαση σε γιατρούς». Το Med-PaLM 2 εκπαιδεύτηκε σε ένα επιμελημένο σύνολο ιατρικών επιδείξεων, οι οποίες η Google πιστεύει ότι θα το κάνουν καλύτερο στις συνομιλίες υγειονομικής περίθαλψης από τα γενικευμένα chatbots όπως το Bard, το Bing και το ChatGPT.

Η Med-PaLM 2 όμως έχει αντίστοιχα προβλήματα ακρίβειας με τα υπόλοιπα LLMs. Σε μελέτη βρέθηκε πως οι γιατροί βρήκαν περισσότερες ανακρίβειες και άσχετες πληροφορίες στις απαντήσεις που πρόσφερε η Med-PaLM 2 σε σχέση με τις απαντήσεις άλλων γιατρών.
Σε κάθε άλλη μέτρηση όμως, όπως η εξήγηση της λογικής ή η κατανόηση του προβλήματος, η Med-PaLM 2 τα πήγε το ίδιο καλά με τους πραγματικούς γιατρούς. Η Google έχει επισημάνει πως οι πελάτες της που δοκιμάζουν το Med-PaLM 2 θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο των δεδομένων τα οποία θα είναι κρυπτογραφημένα και η Google δε θα έχει πρόσβαση σε αυτά.
Η Google αναγνωρίζει τέλος πως η Med-PaLM 2 βρίσκεται ακόμα στα πρώιμα στάδια δοκιμών και δεν μπορεί κάποιος να βασιστεί αποκλειστικά σε αυτήν, όμως πιστεύει πως στο μέλλον θα δεκαπλασιάσει τις δυνατότητες των δομών υγείας.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις