Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H τεράστια ευκαιρία των 40 δισ. δολαρίων για την Apple

Η ινδική αγορά αναμένεται να αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα για την πορεία της μετοχής της εταιρείας

Η αγορά της Ινδίας αναμένεται να αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα για την πορεία της μετοχής της Apple, σύμφωνα με τον αναλυτή της Morgan Stanley, Erik Woodring. Ειδικότερα, τα έσοδα της εταιρείας στη χώρα θα μπορούσαν να επταπλασιαστούν τα επόμενα 10 χρόνια, φτάνοντας τα 40 δισ. δολάρια σε ετήσια βάση.

Σήμερα, τα έσοδα της Apple από την ινδική αγορά ανέρχονται στα 6 δισ. δολάρια. Πρόκειται για ένα μικρό ποσό σε σύγκριση με τα έσοδα της εταιρείας από την Κίνα που φτάνουν τα 75 δισ. δολάρια.

«Πιστεύουμε ότι αυτό πρόκειται να αλλάξει, καθώς οι πρόσφατες επενδύσεις στην αναγνωρισιμότητα του brand name, στην εγχώρια παραγωγή και στα οικονομικά προγράμματα αγοράς, σε συνδυασμό με την οικονομική άνθηση της Ινδίας και την όλο και μεγαλύτερη διείσδυση της ψηφιοποίησης στην καθημερινότητα της χώρας, δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε η Ινδία να γίνει το επόμενο αναπτυξιακό σύνορο της Apple», σημείωσε ο Woodring.

Ο αναλυτής της Morgan Stanley εκτιμά ότι την επόμενη 5ετία η αγορά της Ινδίας θα αυξήσει κατά 15% τα έσοδα της Apple, ενώ εντός των επόμενων 10 ετών θα προσθέσει πάνω από 170 εκατ. χρήστες στο οικοσύστημα της εταιρείας.

«Πιστεύουμε ότι το μακροοικονομικό περιβάλλον στην Ινδία είναι πιο ευνοϊκό για την Apple από ποτέ», δήλωσε ο ίδιος. «Το ΑΕΠ της χώρας να αναμένεται να διπλασιαστεί την επόμενη δεκαετία», πρόσθεσε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις