Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Vodafone: Στηρίζει την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των Ελλήνων εκπαιδευτικών

Ολοκληρώθηκε o πρώτος κύκλος του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Σπουδών, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Generation Next του Ιδρύματος Vodafone.

Ολοκληρώθηκε o πρώτος κύκλος του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Σπουδών, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Generation Next του Ιδρύματος Vodafone, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), τον εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Επιστήμη Επικοινωνία (SciCo) και την Ελληνογερμανική Αγωγή, με στόχο την εξοικείωση των εκπαιδευτικών με τις σύγχρονες προσεγγίσεις STEM και STEAM εκπαίδευσης.

Συνολικά, 130 επιμορφούμενοι ολοκλήρωσαν επιτυχώς το δωρεάν «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σπουδών σε Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες και Μαθηματικά (STEAM) για Εκπαιδευτικούς», διάρκειας 130 ωρών και πρόκειται να λάβουν πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), το οποίο αντιστοιχεί σε 5,2 μονάδες ECTS ενώ 151 θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης των μαθημάτων. Με την ολοκλήρωση του Προγράμματος Σπουδών οι επιμορφούμενοι/ες είναι, πλέον, σε θέση να αξιοποιούν σύγχρονα ηλεκτρονικά περιβάλλοντα μάθησης αλλά και νέες εκπαιδευτικές τεχνολογίες στην STE(A)M τάξη.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων (21st century skills) των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως να εξοικειωθούν με σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία και να αναπτύξουν δεξιότητες απαραίτητες για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, συνδυάζοντας τα επιστημονικά πεδία των Επιστημών, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Τεχνών και των Μαθηματικών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις