Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ισραηλινές νεοσύστατες επιχειρήσεις συγκέντρωσαν 850 εκατ. δολάρια τον Ιούνιο

Ο αριθμός μπορεί να είναι μεγαλύτερος, καθώς ορισμένες εταιρείες προτιμούν να μην δημοσιοποιούν τις χρηματοδοτήσεις που έχουν λάβει.

Ισραηλινές νεοσύστατες επιχειρήσεις συγκέντρωσαν 850 εκατ. δολάρια τον Ιούνιο, αριθμός υψηλότερος από τον Αύγουστο του 2022, πιθανώς αντανακλώντας μια μεταβαλλόμενη τάση στον απόηχο της φετινής ανόδου του Nasdaq.

Ο αριθμός μπορεί να είναι μεγαλύτερος, καθώς ορισμένες εταιρείες προτιμούν να μην δημοσιοποιούν τις χρηματοδοτήσεις που έχουν λάβει.

Οι επενδύσεις σε ιδιωτικές εταιρείες τεχνολογίας έπεσαν σε 3,5 δις δολάρια τους πρώτους έξι μήνες του 2023, σύμφωνα με την IVC-LeumiTech σε σύγκριση με 15 δις δολάρια το 2022 και ρεκόρ 25,6 δις δολαρίων το 2021, υπερδιπλάσιο από το ποσό των 10 δις δολαρίων του 2020, το οποίο ήταν από μόνο του ρεκόρ.

Οι μεγαλύτεροι γύροι χρηματοδότησης

Τον Ιούνιο, οι μεγαλύτεροι γύροι χρηματοδότησης οδηγήθηκαν από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Upstream Bio, η οποία συγκέντρωσε 200 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Cyera συγκέντρωσε 100 εκατ. δολάρια, η εταιρεία πρόγνωσης καιρού Tomorrow.io 87 εκατ. δολάρια και η AR εταιρεία επεμβάσεων AR Augmedics 82,5 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία drone για επιθεώρηση χώρων Percepto συγκέντρωσε 67 εκατ. δολάρια, η NoTraffic, η πλατφόρμα διαχείρισης κίνησης, “σήκωσε” 50 εκατ. δολάρια,  ενώ η ad-tech Anzu  48 εκατ. δολάρια και τέλος η εταιρεία τεχνολογίας άρδευσης N-Drip 44 εκατ. δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις