Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

TLV Partners: Ανακοίνωσε πέμπτο fund ύψους 250 εκατ. δολαρίων

Το νέο ισραηλινό ταμείο θα επενδύσει σε early-stage startups σε τομείς όπως developer tools, AI, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, fintech, βιοτεχνολογία.

Το VC Fund TLV Partners με έδρα το Ισραήλ ανακοίνωσε το κλείσιμο του πέμπτου fund ύψους 250 εκατ. δολαρίων. Αυτό ανεβάζει τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων υπό διαχείριση σε 1 δις δολάρια. Το νέο ισραηλινό ταμείο θα επενδύσει σε early-stage startups σε τομείς όπως developer tools, AI, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, fintech, βιοτεχνολογία.

Το νέο ταμείο θα πραγματοποιήσει περίπου 25 επενδύσεις Seed και Series A, μεταξύ 4-8 εκατ. και με δυνατότητα υποστήριξης μεταγενέστερων γύρων, θα μπορούσε να επενδύσει έως και 20 εκατ. δολάρια σε κάθε startup.

Η εταιρεία έχει επενδύσει σε 60 νεοσύστατες επιχειρήσεις και το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του Ισραήλ, όπως οι Aqua Security, Next Insurance, Aidoc, Run:ai, Silverfort, Quantum Machines, Unit, Immunai, Deepcure, Buildots, Zencity, Firebolt, Mesh, Laminar, Oligo Security και Port.

Από την ίδρυσή της, η TLV Partners έχει επιτύχει δέκα επιτυχημένα exits, συμπεριλαμβανομένων των Granulate (εξαγοράστηκε από την Intel), Oribi (LinkedIn), Neosec (Akamai), Skyline (JLL), Stoke (Fiverr) και Guesty.

Η TLV Partners είναι ένα από τα πιο ενεργά ταμεία επιχειρηματικών κεφαλαίων του Ισραήλ και υποστηρίζεται από κορυφαία αμερικανικά ιδρύματα, όπως το University Endowments, το Fund of Funds και άλλες ισχυρές επενδυτικές οντότητες των ΗΠΑ που έχουν υποστηρίξει την εταιρεία από την αρχή της πριν από οκτώ χρόνια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις