Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

FREENOW: Τα σχέδια διακοπών των Ελλήνων για το φετινό καλοκαίρι

Το 87% των Ελλήνων μένουν στη χώρα φέτος το καλοκαίρι, με παραπάνω από τους μισούς να απολαμβάνουν χρόνο σε νησιά ή παραθαλάσσια μέρη.

Η περίοδος των διακοπών είναι σε πλήρη εξέλιξη. Η FREENOW, το Super App Μετακίνησης αποκαλύπτει τα σχέδια διακοπών των χρηστών της για το καλοκαίρι του 2023 και τους αγαπημένους τους τρόπους να περνούν χρόνο στην πόλη.

Με βάση την έρευνα της FREENOW, το 87% των Ελλήνων μένουν στη χώρα φέτος το καλοκαίρι, με παραπάνω από τους μισούς να απολαμβάνουν χρόνο σε νησιά ή παραθαλάσσια μέρη. Ήδη, 1 στους 4 Έλληνες μεταθέτει τις διακοπές του για τον Σεπτέμβριο, δικαιολογώντας το με τις χαμηλότερες τιμές εκτός σεζόν. Μόνο 1 στους 10 ερωτηθέντες είπε ότι δεν σχεδιάζει διακοπές φέτος. Παρόμοιες τάσεις παρατηρούνται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες: το 37% των ερωτηθέντων από την Ευρώπη σχεδιάζει διακοπές στο εξωτερικό και αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται στους 3 πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς μαζί με την Ιταλία και την Ισπανία.

Στους Έλληνες αρέσει να επισκέπτονται ευρωπαϊκές πόλεις και κατά τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών. Οι πρωτεύουσες που οι Έλληνες θα ήθελαν περισσότερο να επισκεφτούν φέτος είναι: το Παρίσι, η Ρώμη, η Μαδρίτη και το Λονδίνο που επιλέχθηκαν από το 30-40% των ερωτηθέντων. Είναι ενδιαφέρον ότι το 20% των ξένων ερωτηθέντων σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ελλάδα και τον χειμώνα.

Σύμφωνα με την έρευνα της FREENOW, σχεδόν το 83% των Ελλήνων που συμμετείχαν στην έρευνα, ανέφερε ότι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, όπου το FREENOW app είναι ενεργό, είναι πιο ελκυστικές την περίοδο του καλοκαιριού, τόσο γι’ αυτούς ως κατοίκους της πόλης, όσο και για τους τουρίστες. Πώς περνούν λοιπόν το καλοκαίρι τους στην πόλη; Απολαμβάνουν πολλές υπαίθριες δραστηριότητες. Περισσότεροι από τους μισούς περνούν χρόνο στην παραλία, ενώ οι μισοί ακριβώς δηλώνουν ότι τα μουσικά φεστιβάλ είναι must για το καλοκαίρι.

Η FREENOW ρώτησε επίσης τους χρήστες της εφαρμογής, πώς προτιμούν να μετακινούνται όταν βρίσκονται για διακοπές σε κάποια πόλη του εξωτερικού. Πάνω από το 68% των Ελλήνων ερωτηθέντων επιλέγουν ταξί ως πιο άνετο μέσο για τη μεταφορά τους από το αεροδρόμιο προς την πόλη. Η FREENOW ετοίμασε έναν καλοκαιρινό οδηγό για ταξιδιώτες σε όλη την Ευρώπη που παίρνουν ταξί από τα αεροδρόμια προς τις ευρωπαϊκές πόλεις όπου το FREENOW app είναι ενεργό. Η ανάλυση δείχνει τον μέσο και σταθερό ναύλο των ταξί από το αεροδρόμιο, τη χιλιομετρική απόσταση, καθώς και την εκτιμώμενη διάρκεια αυτών των διαδρομών. Σύμφωνα με την ανάλυση, σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, η μέση διαδρομή ταξί από το αεροδρόμιο προς την πόλη είναι 30-40 λεπτά και το κόστος μπορεί να ποικίλει από 20-60 ευρώ ανάλογα με την τοποθεσία του αεροδρομίου.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, η Γενική Διευθύντρια της FREENOW Άσπα Τοπαλίδου, δήλωσε: «Παρόλο που πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια συνδέονται τέλεια με τα κέντρα των πόλεων, είμαστε πολύ χαρούμενοι, που οι επιβάτες επιλέγουν τη FREENOW. Η μεταφορά των επιβατών με ασφάλεια μέσα στην πόλη είναι στις κορυφαίες προτεραιότητες της εταιρείας και η καλοκαιρινή περίοδος δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι συνεργαζόμενοι οδηγοί μας θα συνεχίσουν να παρέχουν άριστες επαγγελματικές υπηρεσίες σε όλους τους επιβάτες της FREENOW που παίρνουν ταξί είτε για να μετακινηθούν από και προς το αεροδρόμιο, είτε για να μετακινηθούν μέσα στην πόλη. Αναμένουμε αύξηση της ζήτησης κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών».

Αυτό το καλοκαίρι, το FREENOW app είναι συνοδοιπόρος των ταξιδιωτών και μπορεί κανείς να το βρει διαθέσιμο σε περισσότερες από 150 ευρωπαϊκές πόλεις της Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας, Γαλλία, Γερμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ιρλανδίας, Αυστρίας και Πολωνίας. Χάρη σε αυτό, οι χρήστες μπορούν να κλείσουν άμεσα ένα ταξί στο αεροδρόμιο ή στον σιδηροδρομικό σταθμό, καθώς και να νοικιάσουν ένα ηλεκτρικό σκούτερ ή ποδήλατο, για να μετακινούνται αποτελεσματικά στην πόλη που επισκέπτονται.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις