Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η πλατφόρμα X του Elon Musk θέλει να γίνει το WeChat της Δύσης

Το Twitter εξαγοράστηκε από την X Corp τόσο για να διασφαλίσει την ελευθερία του λόγου όσο και ως επιταχυντής για το X, την εφαρμογή για τα πάντα.

Το WeChat, που ανήκει στον κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα Tencent, είναι μια πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων smartphone, με πολλές εφαρμογές που χρησιμοποιούνται για μηνύματα, κοινωνικά μέσα, πληρωμές, συνδρομές, λογαριασμούς, παραδόσεις τροφίμων, αεροπορικά και σιδηροδρομικά εισιτήρια, κλήση διαδρομής και πολλά άλλα.

Ο Elon Musk θα ήθελε ένα rebranded Twitter να είναι εξίσου απαραίτητο στη Δύση. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία αγόρασε για 44 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, θα μετονομαστεί σε “X“. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει μακρά ιστορία με το εμπορικό σήμα X, έχοντας καλέσει την ηλεκτρονική τραπεζική του επιχείρηση x.com πριν γίνει PayPal το 2000.

Τώρα θέλει το Χ να γίνει σαν το WeChat. Λίγο πριν αγοράσει το Twitter, ο Μασκ έγραψε: «Η αγορά του Twitter είναι ένας επιταχυντής για τη δημιουργία του X, της εφαρμογής για τα πάντα». “Τους επόμενους μήνες, θα προσθέσουμε ολοκληρωμένες επικοινωνίες και την ικανότητα να διεξάγετε ολόκληρο τον οικονομικό σας κόσμο. Το όνομα του Twitter δεν έχει νόημα σε αυτό το πλαίσιο, οπότε πρέπει να αποχαιρετήσουμε το πουλί», έγραψε.
Το Twitter εξαγοράστηκε από την X Corp τόσο για να διασφαλίσει την ελευθερία του λόγου όσο και ως επιταχυντής για το X, την εφαρμογή για τα πάντα.

Οι αναλυτές επισημαίνουν επίσης διαρθρωτικά εμπόδια για μια εφαρμογή για τα πάντα στον δυτικό κόσμο. Η Tencent κατάφερε να δημιουργήσει το WeChat στην Κίνα πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, όταν η αγορά εκεί ήταν ακόμα ρευστή, ενώ στη Δύση υπάρχουν καθιερωμένοι παίκτες σε μεμονωμένους τομείς της ψηφιακής οικονομίας, όπως η Google στην αναζήτηση, το Facebook στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η Amazon στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις