Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Adani Green Energy: Επεκτείνει ραγδαία τη δυναμικότητά της- Αύξηση κερδών στα 39 εκατ. δολάρια

Η Adani Green είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ινδίας και η ικανότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε κατά 43% από πέρυσι.

Η Adani Green Energy Ltd., ο βραχίονας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του ινδικού ομίλου άνθρακα προς λιμάνια του Gautam Adani, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν περίπου 50% καθώς οι πωλήσεις καθαρής ενέργειας αυξήθηκαν.

Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν στα 39 εκατομμύρια δολάρια τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο, σε σύγκριση με 2,1 δισεκατομμύρια ένα χρόνο νωρίτερα, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση της Δευτέρας. Οι πωλήσεις ενέργειας αυξήθηκαν κατά 70% ως αποτέλεσμα νέων έργων και βελτιωμένης χρήσης των ηλιακών εγκαταστάσεων.

Η επέκταση της μονάδας έρχεται καθώς ο ευρύτερος όμιλος Adani επιδιώκει να ανακάμψει από την οικονομική αναταραχή που προκλήθηκε νωρίτερα φέτος από τις κατηγορίες της Hindenburg Research για εταιρική απάτη και χειραγώγηση μετοχών, τις οποίες η εταιρεία έχει επανειλημμένα αρνηθεί.

Η Adani Green είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ινδίας και η ικανότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε κατά 43% από πέρυσι σε 8,3 γιγαβάτ στα τέλη Ιουνίου. Η εταιρεία προσπαθεί όλο και περισσότερο να συνδυάσει τα ηλιακά και αιολικά πάρκα της με περιουσιακά στοιχεία αποθήκευσης, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Amit Singh.

Ο Adani δήλωσε προηγουμένως ότι η μονάδα στοχεύει να έχει συνολικά 45 γιγαβάτ παραγωγικής ικανότητας έως το 2030 και σκοπεύει να κατασκευάσει αυτό που περιγράφεται ως το μεγαλύτερο υβριδικό αγρόκτημα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο στο Γκουτζαράτ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις