Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Disney έχει προσλάβει ειδική «task force» για την τεχνητή νοημοσύνη

Η εταιρεία φέρεται να έχει δημιουργήσει μια ειδική ομάδα για να μελετήσει την ΑΙ και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να την αξιοποιήσει για να μειώσει τα έξοδά της

Ένα νέο project τεχνητής νοημοσύνης φαίνεται πως «τρέχει» η Disney, την ώρα που οι σεναριογράφοι και οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ απεργούν για τις επιπτώσεις που αναμένουν να έχει η AI στο επάγγελμά τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters αναφέρει ότι η Walt Disney έχει δημιουργήσει μια ειδική ομάδα για να μελετήσει την ΑΙ και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να την αξιοποιήσει για να μειώσει τα έξοδά της.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η συγκεκριμένη task force έχει ξεκινήσει τις εργασίες της εδώ και 3 μήνες με στόχο να αναπτύξει AI software, καθώς και να συνάψει συνεργασίες με startup επιχειρήσεις του κλάδου.

Τέλος, μια ανώνυμη πηγή ανέφερε στο Reuters ότι τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει την Disney να ελέγξει τα ολοένα και αυξανόμενα κόστη των blockbuster παραγωγών της, όπως το Indiana Jones and the Dial of Destiny που κόστισε 300 εκατομμύρια δολάρια και τελικά δεν απέφερε τα αναμενόμενα έσοδα.

 

 

 

Image by Gerd Altmann from Pixabay

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις