Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

FIBRES: ενα εργαλείο online συνεργασίας για στρατηγικό σχεδιασμό

Το FIBRES φτιάχτηκε για να βοηθήσει τις εταιρείες και τα στελέχη τους να οργανώσουν και να ελέγξουν καλύτερα και αποδοτικότερα όλη την διαδικασία στρατηγικού σχεδιασμού η οποία περιλαμβάνει τις προβλέψεις, τα πλάνα, το γενικό management αλλά και την εκτέλεση όλων των σχεδίων, σε πραγματικό χρόνο.

Στην ουσία πρόκειται για ενα εργαλείο συνεργασίας ομάδων, όπως για παράδειγμα τα Basecamp, Trello κ.α. το οποίο όμως έχει προσαρμοστεί στο στρατηγικό σχεδιασμό μιας επιχείρησης.

Αν και υπάρχουν εργαλεία λογισμικού για όλες αυτές τις λειτουργίες ωστόσο δεν είναι εύχρηστο και λειτουργικό για τους υπευθύνους να έχουν όλες αυτες τις πληροφορίες διασκορπισμένες, με συνέπεια να υπάρχουν προβλήματα στην εκτέλεσης των διαφόρων στρατηγικών με τη μη σύνδεση των στόχων και των αναγαίων ενεργειών για παράδειγμα.

Τα βασικά εργαλεία του FIBRES περιλαμβάνουν:

Activity, όπου εμφανίζονται όλες οι ενημερώσεις για όλους τους τομείς και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Timeline, όπου εμφανιζονται όλοι οι στρατηγικοί στόχοι που έχουν τεθεί αλλά και τα στάδια εκτέλεσης.

Business roadmap, όπου εμφανίζονται όλοι οι στρατηγικοί στόχοι και επιλογές για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.

Foresight & Ideation, όπου συγκεντρώνονται, όπως σε ενα blog, όλες εκείνες οι πληροφορίες για το εκάστοτε επιχειρηματικό περιβάλλον έτσι ώστε να υπάρχει συνολική ενημέρωση αλλά και για να παρθούν οι σωστές αποφάσεις στον στρατηγικό σχεδιασμό.

Το FIBRES δημιουργήθηκε απο την Φινλανδική εταιρεία συμβούλων Management, Necorpoint, και μπορείτε να εγγραφείτε για μια επίδειξη του εργαλείου εδώ.

activityv19-e1450449291400 roadmap-e1450449239339 timeline-e1450449256501

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις