Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το TEDx Athens: Origins έτοιμο να ανοίξει τα φτερά του

“Καθώς αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του παρόντος συνήθως έχουμε τα μάτια μας στραμμένα προς το μέλλον. Και όμως, πολλές φορές οι λύσεις που ψάχνουμε βρίσκονται στην αρχή. Στις ρίζες.” Αυτός είναι ο τίτλος του TEDx Athens: Origins το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6/2 στο Θέατρο Παλλάς με τις ομιλίες να αρχίζουν απο τις 9 το πρωί.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε τη διοργάνωση TED, αυτή ξεκίνησε απο τις ΗΠΑ το 1984 σαν ένα συνέδριο όπου συναντήθηκε η τεχνολογία, η διασκέδαση και οι τέχνες και έχει εξελιχθεί σε μια κυψέλη ιδεών απ’ όλο το φάσμα των επιστημών και τεχνών που μπορούν να αλλάξουν πραγματικά τον κόσμο. Οι ομιλητές είναι εξέχουσες προσωπικότητες στον τομέα τους και μοιράζονται πολλές φορές με πάθος αλλά και με απλά λόγια τα πιο σημαντικά επιτεύγματα και τις εξελίξεις στον χώρο τους.

Τα TEDx είναι ανεξάρτητες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στις τοπικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας. Το TEDxAthens ήταν απο τα πρώτα συνέδρια που λειτούργησε κάτω απο το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων το 2009.

Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το βρείτε εδώ ενώ αν θα θέλαμε να ξεχωρίσουμε κάποιους ομιλιτές, αυτοί θα ήταν οι:

CLAIRE BURGE, Ιδρύτρια και Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία “This is Productivity

INGRID STANGE, Ιδρύτρια της Μη-Κυβερνητικής Οργάνωσης “Partnership for Change”

ΣΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, Ιστορικός και Συγγραφέας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΞΥΓΑΛΑΤΑΣ, Πειραματικός Ανθρωπολόγος στο Πανεπιστήμιο του Connecticut

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ, Καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης

ALIKI THEOFILOPOULOS, Σκηνοθέτης κινουμένων σχεδίων στη Disney

FARAMERZ DABHOIWALA, Συγγραφέας, Ιστορικός και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

JUDIT NEURINK, Ανεξάρτητη Δημοσιογράφος στο Ιράκ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΕΒΕΛΑΚΗΣ, Καθηγητής και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού προγράμματος στη Γεωπολιτική του πανεπιστημίου της Σορβόννης

ΑΛΚΗ ΖΕΗ, Συγγραφέας

Οι θέσεις για την εκδήλωση TEDx Athens: Origins έχουν εξαντληθεί αλλά μπορείτε να παρακολουθήσετε την ζωντανη αναμετάδοση στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα όπου και διοργανώνονται παράλληλες εκδηλώσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις