Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

42 δις δολάρια για να τραφεί η Κίνα

Η Κίνα έχει το 21% του παγκόσμιου πληθυσμού και μόλις το 9% της γης της καλλιεργείται. Η κατανάλωση τροφίμων, για πάνω απο 1,4 δις κόσμου, θα αυξάνεται σημαντικά μέχρι το 2024 ενώ η παραγωγή θα παραμείνει στα σημερινά επιπεδα. Όπως εύκολα καταλαβαίνουμε υπάρχει θέμα και μάλιστα μεγάλο για τις Κινεζικές αρχές.

Η πρόταση εξαγοράς της Ελβετικής Syngenta AG απο την κρατική εταιρεία ChemChina έναντι $42 δις δολ. σε μετρητά δεν ήταν κευραυνός εν αιθρία όπως και το premium 20% που προσφέρει η Κίνα στην αξία των μετοχών της Syngenta, φτάνοντας τα $465 δολάρια ανα μετοχή.
Η
Syngenta είναι η μεγαλύτερη εταιρεία γενετικά τροποποιημένων καλιεργειών (GMO) αλλά και φυτοφαρμάκων, με πάνω απο 6.800 μεταλλαγμένα είδη, με ανταγωνιστές τις Monsanto, Bayer AG, Dow Chemical και DuPont Co. Σημειωτεόν οι Dow Chemical και Dupont είναι σε φάση συγχώνεσης.

Η Κίνα ενδιαφέρεται εντόνως για τη βέλτιστη εκμετάλλευση της καλλιεργήσιμης γης μέσω των γενετικά τροποποιημενων καλλιεργιών με στόχο να μειωθούν τα φυτοφάρμακα αλλά και η χρήση των λιπασμάτων απο τους αγρότες.
Αν και μέχρι στιγμής η Κίνα δεν έχει στραφεί στα GMO ωστόσο είναι μεγάλος πελάτης των ΗΠΑ αφού προμηθεύεται μεγάλες ποσότητες γενετικά τροποιημένων σπόρων όπως σόγια για παράδειγμα.

Chinachem-syngenta

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις