Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Snapchat επεκτείνει τις λειτουργίες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης και φέρνει την εφαρμογή Dreams

Η Snap θα πειραματιστεί και πάλι με εικόνες AI αλλά σύντομα, αυτές οι εικόνες μπορεί να περιέχουν εσάς και τους φίλους σας σε ευφάνταστο υπόβαθρο.

Το Snapchat ετοιμάζεται να επεκταθεί περαιτέρω σε παραγωγικές λειτουργίες AI, αφού νωρίτερα κυκλοφόρησε το chatbot My AI που υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη. Με την επερχόμενη λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας που ονομάζεται “Dreams”, η Snap θα πειραματιστεί και πάλι με εικόνες AI αλλά σύντομα, αυτές οι εικόνες μπορεί να περιέχουν εσάς και τους φίλους σας σε ευφάνταστο υπόβαθρο.

Η εταιρεία αναπτύσσει λειτουργίες που δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες του Snapchat να τραβούν ή να ανεβάζουν selfies που θα επιτρέψουν στην εφαρμογή να δημιουργήσει νέες φωτογραφίες σας σε σενάρια που φαντάζεστε, σύμφωνα με τα ευρήματα του ερευνητή και προγραμματιστή εφαρμογών Steve Moser. Αυτό ακούγεται παρόμοιο με αυτό που προσφέρουν ήδη άλλες εφαρμογές φωτογραφιών AI στο App Store.

Μια εφαρμογή που ονομάζεται Remini έγινε viral τον περασμένο μήνα, καθώς οι χρήστες του TikTok συνειδητοποίησαν ότι θα μπορούσαν να ανεβάσουν τις selfies τους για να λάβουν επαγγελματικές φωτογραφίες για το LinkedIn χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν για μια επαγγελματική φωτογράφιση. Ωστόσο, το Snapchat πιθανότατα δεν ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο.

Αντιθέτως φαντάζεται την εφαρμογή Dreams ως έναν τρόπο να χρησιμοποιήσει selfies που δημιουργούνται από AI για να τοποθετήσει φωτογραφίες σας σε «φανταστικά μέρη και σενάρια», δείχνει η έρευνα του Moser. Όπως και άλλες εφαρμογές selfie AI, το Snapchat θα χρειαζόταν καθαρές selfies, όχι αυτές όπου τα χαρακτηριστικά σας  δεν είναι καθαρά ή εκείνες με άλλα άτομα σε αυτές. Έχοντας μια ποικιλία γωνιών, εκφράσεων και συνθηκών φωτισμού θα οδηγήσει επίσης σε καλύτερες φωτογραφίες AI, η εφαρμογή θα καθοδηγήσει τους χρήστες.

Η εταιρεία αναπτύσσει επίσης το Dreams with Friends – ένα χαρακτηριστικό όπου οι χρήστες δίνουν στους φίλους τους την άδεια να δημιουργήσουν αυτές τις εικόνες «Dreams» AI.

Οι αναφορές στην αγορά Dream Packs που βρέθηκαν στην εφαρμογή του Snapchat υποδηλώνουν επίσης ότι αυτό μπορεί να είναι μια δυνατότητα δημιουργίας εσόδων κάποια στιγμή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις