Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

BHP: Πτώση 37% στα κέρδη σημείωσε η αυστραλιανή πολυεθνική

Η κρίση χρέους στην αγορά ακινήτων της Κίνας αποτελεί βασική πηγή ανησυχίας, δεδομένου ότι ο τομέας αποτελεί σημαντική κινητήρια δύναμη της ζήτησης μετάλλων.

Η BHP, η αυστραλιανή πολυεθνική εταιρεία εξόρυξης και μετάλλων, σημείωσε πτώση 37% στα κέρδη εξαιτίας της εκτίναξης του κόστους και της στενότητας της αγοράς εργασίας.

Η Κίνα παλεύει με την επιβράδυνση της οικονομικής ανάκαμψης μετά τον COVID, με τη μεταποίηση και τα ακίνητα, τους μεγαλύτερους οικονομικούς παράγοντες της χώρας, να μην έχουν καταφέρει να ανακάμψουν παρά την άρση των περιορισμών κατά του COVID στις αρχές του 2023.

Η κρίση χρέους στην αγορά ακινήτων της Κίνας αποτελεί βασική πηγή ανησυχίας, δεδομένου ότι ο τομέας αποτελεί σημαντική κινητήρια δύναμη της ζήτησης μετάλλων. Ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες ακινήτων της χώρας αντιμετωπίζουν πιθανή χρεοκοπία, η οποία θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην οικονομία.

Ωστόσο, η BHP δήλωσε ότι παρά την πρόσφατη αδυναμία, η Κίνα και η Ινδία αναμένεται να παραμείνουν μια σταθερή πηγή ζήτησης εμπορευμάτων. Η BHP αντιμετωπίζει επίσης αυξημένο κόστος στην Αυστραλία λόγω του αυξανόμενου κόστους ζωής και της στενής αγοράς εργασίας – μια τάση που αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το 2024.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις