Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ»: Η πρώτη εκπομπή και μοναδική στην Ελλάδα που δίνει φωνή στις Startups

Ο Γιάννης Διονάτος μας ταξιδεύει κάθε Σάββατο στις 11:30, στον κόσμο του Ελληνικού Οικοσυστήματος Καινοτομίας και Τεχνολογίας μέσα από τη συχνότητα του ONE CHANNEL

Το STARTUPPER, το νούμερο 1 Μέσο για τη νέα οικονομία και καινοτομία στην Ελλάδα, έκανε ένα νέο μεγάλο βήμα και έφτασε στους «τηλεοπτικούς αιθέρες» μέσα από την εκπομπή «ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ», η οποία προβάλλεται από τη συχνότητα του ONE CHANNEL!

Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν γύρω μας με αστραπιαίους ρυθμούς, ο πρώτος τηλεοπτικός «ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ» είναι εδώ για να δώσει βήμα συνολικά στο Οικοσύστημα της Καινοτομίας και της Τεχνολογίας στην Ελλάδα και στους εκπροσώπους του, είτε αυτό αφορά Startup εταιρείες, είτε Scale Up εταιρείες, αλλά και επιχειρηματικούς ομίλους με πολύχρονη ιστορία.

Και λίγα λόγια για τον «μονόκερο», εκτός από το μυθικό πλάσμα που όλοι γνωρίζουμε, είναι ο όρος εκείνος που συνοδεύει τις επιχειρήσεις που η κεφαλαιοποίηση τους έχει καταφέρει να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο. Και ναι στην Ελλάδα έχουμε καταφέρει να «γεννήσουμε» τους πρώτους σύγχρονους «μονόκερους», οι οποίοι πλέον έχουν ανοίξει τα φτερά τους στους παγκόσμιους αιθέρες, έχοντας ως σκοπό να κατακτήσουν τον κόσμο. Έτσι και ο πρώτος τηλεοπτικός «ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ» άνοιξε τα δικά του φτερά στον ελληνικό τηλεοπτικό αέρα.

Στην ουσία ο «ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ» είναι το νέο «βήμα» στη μακρά πορεία του STARTUPPER, του πρώτου Mέσου που πίστεψε στη δυναμική των ελληνικών Startups και συνολικά στο Οικοσύστημα Καινοτομίας και Τεχνολογίας της χώρας και όλα αυτά τα χρόνια ήταν στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων, φροντίζοντας να μας ενημερώνει για τα τελευταία νέα από τον κόσμο της καινοτόμου αυτής οικονομίας.

Με παρουσιαστή τον Γιάννη Διονάτο, τον άνθρωπο που μίλησε πρώτος για τις νεοφυείς εταιρείες στην Ελλάδα, η εκπομπή προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 11:30 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 11:30 μέσα από τους δέκτες του ONE CHANNEL.

Η μεγάλη πρεμιέρα στις 24 Ιουνίου

Η πρωτοποριακή αυτή εκπομπή έκανε πρεμιέρα με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 24 Ιουνίου δίνοντας μας την ευκαιρία να γνωρίσουμε ανθρώπους που έχουν μέσα τους το «μικρόβιο» του «επιχειρείν», οι οποίοι με όραμα και στόχο προσπαθούν να βρουν τη λύση εκείνη ή την εφαρμογή που θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την ζωή μας.

Ο πρώτος μας καλεσμένος ήταν ο Άγγελος Σταυράκης, CEO της εταιρείας SAFE SIZE, της καινοτόμου Startup που μας βρίσκει το ιδανικό παπούτσι. Όπως εξήγησε ο ίδιος η «SAFE SIZE είναι μια εταιρεία τεχνολογίας, η οποία βοηθά τους καταναλωτές να αγοράσουν παπούτσια είτε σε φυσικά καταστήματα είτε online με τη χρήση δεδομένων. Η λύση μας ουσιαστικά αποτελείται από έναν τρισδιάστατο πελματογράφο, από στοιχεία παπουτσιών που σκανάρουμε από όλο τον κόσμο και από έναν αλγόριθμο μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης».

Η επόμενη καλεσμένη ήταν η Αγγελική Ελευθερίου, Marketing Director της MOPTIL, μιας εταιρείας που «ζωντανεύει» εμβληματικά μνημεία της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς με τη βοήθεια ψηφιακών εικονικών αναπαραστάσεων. Σύμφωνα με την κα Ελευθερίου η «MOPTIL είναι μια τεχνολογική εταιρεία, η οποία έχει παρουσία στον χώρο της τεχνολογίας και του πολιτισμού ήδη από το 2014. Έχουμε VR εφαρμογές για τον πολιτισμό, τις οποίες διαθέτουμε εδώ και 10 χρόνια τουλάχιστον και τα τελευταία χρόνια έχουμε στρίψει λίγο το focus μας στην τεχνολογία, περνώντας στην επόμενη μέρα της τεχνολογίας και αυτό που λέμε επαυξημένη πραγματικότητα και τεχνητή νοημοσύνη. Οπότε έχουμε δημιουργήσει μια πλατφόρμα για να φτιάχνουμε εφαρμογές γρήγορα για τον πολιτισμό, για τα μουσεία, για τους αρχαιολογικούς χώρους».

Στη συνέχεια γνωρίσαμε τον Γιώργο Παπαδημητρίου, co-Founder και CEO της KEYVOTO, της εταιρείας έχει καταφέρει να βάλει τη χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη του retail tech. Όπως μας είπε ο κ. Παπαδημητρίου η «KEYVOTO είναι μια εταιρεία τεχνολογίας, η οποία έχει φτιάξει μια πλατφόρμα που συνδέει την προϊοντική πληροφορία μεταξύ των retailers και των προμηθευτών/παραγωγών των προϊόντων.

Ο τελευταίος μας καλεσμένος ήταν ο Αντώνης Μαρκόπουλος, CEO της PROSPERTY, της εταιρείας που έχει φέρει την ψηφιακή επανάσταση στον χώρο του real estate. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος η «PROSPERTY προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι συναλλαγές στον χώρο του real estate στη χώρα μας και διεθνώς.

Το συναρπαστικό δεύτερο επεισόδιο

Στο δεύτερο επεισόδιο γνωρίσαμε έναν Startupper της πολιτικής. Ο λόγος για τον Νίκο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος είναι επιχειρηματίας, συνιδρυτής σε Startups (FlexCar κλπ), αλλά και Γραμματέας των Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ. Τον κ. Θεοδωρόπουλο τον γνωρίσαμε για πρώτη φορά μέσα από τη FlexCar, καθώς ήταν ένας από τους τρεις συνιδρυτές της ελληνικής scale-up.

Στη συνέχεια της εκπομπής, γνωρίσαμε τον Constantino Roselli, ιδρυτή και CEO της NTZNS, της εταιρείας που έρχεται για να καθορίσει το μέλλον της ψηφιακής μόδας.

Ο τρίτος καλεσμένος ήταν ο Δομίνικος Πρίτης, CEO του MyRoomie, της Startup που δίνει λύση σε έναν από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος αυτή τη στιγμή που δεν είναι άλλο από την εύρεση κατοικίας.

Ο τελευταίος καλεσμένος ήταν ο Χάρης Δημητρακόπουλος, CEO της Softweb, της εταιρείας που ανοίγει την πόρτα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων.

Τρίτο επεισόδιο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το το last mile delivery και τα co-working spaces

Στο τρίτο επεισόδιο είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την Κορίνα Σαΐας, COO της ViOS, της εταιρείας που προσφέρει τον χώρο εργασίας του μέλλοντος. Όπως ανέφερε η ίδια η «ViOS Co-working είναι ένας συνεργατικός χώρος στην Αθήνα. Τα Co-working είναι ενοικιαζόμενα γραφεία, απλώς η διαφορά με τα παραδοσιακά γραφεία είναι ότι είναι πλήρως εξοπλισμένα, δηλαδή έχουν τραπέζια, καρέκλες, εκτυπωτές και έχουν ευέλικτα συμβόλαια. Μπορεί κάποιος δηλαδή να έρθει για μία μέρα ή για έναν μήνα, αλλά η πλειονότητα τα νοικιάζει για έναν χρόνο».

Ο δεύτερος καλεσμένος ήταν Νικόλαος Χατζηδάκης, συνιδρυτής και CTO της AfterSalesPro, της εταιρείας που αλλάζει τα δεδομένα στις αποστολές courier.

Ο Νικόλαος Χατζηδάκης μας εξήγησε επίσης το είναι το last mile delivery για το οποίο γίνεται τόσος ντόρος τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα λοιπόν με τον CTO της AfterSalesPro το «last mile αφορά την παράδοση οποιαδήποτε αποστολής από τη στιγμή που μια παραγγελία θα έχει πάει στο κεντρικό κατάστημα της εταιρείας courier μέχρι και τον τελικό παραλήπτη. Είναι ουσιαστικά το τελευταίο βήμα για να παραδοθεί μια παραγγελία. Και ο λόγος που γίνεται είναι γιατί είδαμε την περίοδο της πανδημίας ένα πολύ μεγάλο peak στις παραδόσεις, μια αδυναμία στις ταχυμεταφορές».

Στην συνέχεια της εκπομπής γνωρίσαμε τον Νίκο Γκούβα, Ψυχίατρο, συνιδρυτή της Melapus, πρόεδρο καινοτόμων τεχνολογιών και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας. Η Melapus είναι μια εταιρεία που αξιοποιεί την τεχνολογία για να προσφέρει λύσεις στο πολύ σοβαρό πρόβλημα της ψυχικής υγείας.

Ο τελευταίος καλεσμένος ήταν ο Διαμαντής Κιτρίδης, CEO και Ιδρυτής της Citrine Marketing Communication, ένα από τα πιο πρωτοποριακά marketing agencies στην Ελλάδα.

Τέταρτο επεισόδιο: Success Stories από το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας

Ο πρώτος καλεσμένος του τέταρτου επεισοδίου ήταν ο Ελευθέριος Καραμπατσάκης, συνιδρυτής και CEO της Carge, μια εταιρεία που καλύπτει βασικές ανάγκες για εσάς που έχετε ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ο δεύτερος καλεσμένος ήταν ο Πάνος Κωνσταντινίδης, Ιδρυτής και CEO της Evenly, της εταιρείας που δίνει τη λύση στα προβλήματα προσβασιμότητας και συμπερίληψης που δυστυχώς αντιμετωπίζουν πολλοί συνάνθρωποι μας.

Ο επόμενος καλεσμένος ήταν Γιάννης Δοξαράς, Ιδρυτής και CEO της Warply, γνωστής και ως βασίλισσας του loyalty. Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Warply ξεκίνησε πριν από περίπου 11 χρόνια. Όταν ξεκίνησε ο πρώτος της πελάτης ήταν μια τράπεζα οπότε αυτό που κάναμε ήταν να συνδεθούμε με το σύστημα συναλλαγών στις κάρτες, να πάρουμε αυτές τις συναλλαγές και εκείνη την εποχή με κάποια μοντέλα regression και classifiers να στείλουμε προσωποποιημένες προσφορές στους καταναλωτές, τότε δεν υπήρχε η AI ήταν απλή στατιστική, τώρα fast-forward σήμερα είμαστε μια εταιρεία που έχει παρουσία σε πάρα πολλές περιοχές του πλανήτη. Υπάρχει μια cloud πλατφόρμα, την οποία χρησιμοποιούν είτε πολύ μεγάλες εταιρείες ή μεγάλα brands, είτε έχουμε ένα wholesale μοντέλο, στο οποίο πουλάμε την πλατφόρμα σε πελάτες είτε είναι τράπεζες είτε merchant aggregators και αυτοί πουλάνε την πλατφόρμα σε μικρότερους εμπόρους».

Ο τελευταίος καλεσμένος ήταν ο Αντώνης Πρέντζας, Συνιδρυτής και της CEO της finloup, της εταιρείας που ναι μεν δραστηριοποιείται στο leasing, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Όπως μας είπε ο κ. Πρέντζας: «είναι κάτι καινούριο αυτό που κάνουμε, είναι leasing για ηλεκτρονικές συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί μια επιχείρηση ή ένας ιδιώτης να πάρει κάποιο laptop, κινητό τηλέφωνο, tablet, ή playstation, νοικιάζοντας το, δίνοντας δηλαδή ένα σταθερό μίσθωμα κάθε μήνα. Και αντί να το αγοράσει, το χρησιμοποιεί για όσο θέλει και πληρώνει κατά τη διάρκεια».

Επενδύσεις, crypto και… μπόλικο συναίσθημα στο πέμπτο επεισόδιο

Στο πέμπτο επεισόδιο γνωρίσαμε τον Βασίλη Καλλίτση, founder και CEO της Vimodji, της εταιρείας που έχει καταφέρει να κατακτήσει τα social media δίνοντας μια νέα διάσταση στον τρόπο που εκφράζουμε τα συναισθήματα μας.

Ο δεύτερος καλεσμένος ήταν ο Μάνος Μακρομάλλης, συνιδρυτής και CEO της Excelon, μια από τις πιο εξεζητημένες Startups από τον κλάδο του fintech. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Excelon είναι μία «εταιρεία που δημιουργεί μια νέα ψηφιακή τραπεζική εμπειρία για τον μέσο χρήστη. Με αυτόν τον τρόπο ο μέσος χρήστης μπορεί να έχει ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι με τα χρήματα του όπως τα ξέρει μέχρι σήμερα, τα ευρώ ή τις λίρες, αλλά να έχει και άλλα ψηφιακά νομίσματα και συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin ή το Etherum, και να τα χρησιμοποιεί ως ισοδύναμο του χρήματος».

Ο επόμενος καλεσμένος ήταν ο Δημήτρης Δουκάκαρος, Co-Founder και Chief Growth Officer της Estate Brains, τη Startup που κάνει το Real Estate «εξυπνότερο». Όπως ανέφερε ο ίδιος «στην Estate Brains κάνουμε μια προσπάθεια να μετατρέψουμε τα δεδομένα της αγοράς σε καλύτερες αποφάσεις για τους επαγγελματίες του Real Estate και αυτό το κάνουμε μέσα από τη χρήση τεχνολογίας και δεδομένων».

Ο τελευταίος καλεσμένος ήταν ο Χαράλαμπος Αγγελετόπουλος, CEO της Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ. Σύμφωνα με τον ίδιο η Whitetip Investments «είναι μια εταιρεία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, ιδρυθήκαμε τέλος του 2016, αρχίσαμε να λειτουργούμε το 2017. Έχουμε 3 κύριες υπηρεσίες. Η μία αφορά το brokering, κάνουμε συναλλαγές σε 36 διαφορετικά χρηματιστήρια, σχεδόν σε ότι διαπραγματεύεται σε αυτόν τον κόσμο. Επίσης, παρέχουμε επενδυτικές συμβουλές σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, ανάλογα με το προφίλ του πελάτη μας. Και ο τρίτος μας πυλώνας είναι το Investment Banking, εκεί σηκώνουμε χρήματα για Startups, για growth companies και για distressed companies με κάθε μορφή».

Έκτο επεισόδιο: Τα πάντα για το FinTech, τα Drone Hubs, αλλά και το πως θα «απογειώσετε» την Startup εταιρεία σας

Ο πρώτος καλεσμένος του έκτου επεισοδίου ήταν ο Αχιλλέας Καλυβιώτης, ιδρυτής και CEO της e-Credit, της εταιρείας που φέρνει την ψηφιακή επανάσταση στα στεγαστικά δάνεια. Ο κ. Καλυβιώτης μίλησε για τα σχέδια της εταιρείας για το μέλλον και όπως τόνισε «έχουμε πάει ήδη στην Αγγλία, τελειώνουμε τα διαδικαστικά με τον FCA κλπ. Εκεί η αγορά είναι ελεύθερη, μπορούμε να αντιπροσωπεύουμε γύρω στους 200 δανειστές, banking και non banking. Έχουμε δηλαδή μεγαλύτερο βάθος αγοράς. Από κει και πέρα κοιτάμε και την Ολλανδία που και αυτή έχει μεγάλη δυναμική».

Ο δεύτερος καλεσμένος ήταν ο Δημήτρης Πετρίλης, ιδρυτής και CEO της Tucana, της Startup που κάνει τη διαχείριση των οικονομικών σας παιχνιδάκι.

Στη συνέχεια γνωρίσαμε την Φραγκίσκα Τσιούτσιου, CEO και Founder της Drops Smart Hubs, της εταιρείας που θέλει να δημιουργήσει το πρώτο drone hub στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε η ίδια χαρακτηριστικά «η Drops Smart Hubs είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά της. Το Drops βγήκε από το drone operations, δηλαδή επιχειρήσεις με drones και τα Smart Hubs είναι οι έξυπνες βάσεις που ουσιαστικά θα λειτουργήσουν σαν το αεροδρόμιο για τα drones».

Ο τελευταίος καλεσμένος ήταν ο Βαγγέλης Παπακωνσταντίνου, γνωστός και ως δικηγόρος των Startups. Σύμφωνα με τον ίδιο ο ρόλος του δικηγόρου και του νομικού συμβούλου στα Startups «είναι βασική παράμετρος για την προστασία και την οικονομική εκμετάλλευση του κόπου των Startuppers. Είναι μια βασική σκέψη που πρέπει να έχουν οι ιδρυτές στο μυαλό τους, καθόλη τη διάρκεια της πορείας τους, από την ίδρυση μέχρι το exit».

Έβδομο επεισόδιο: Στο επίκεντρο η γυναικεία επιχειρηματικότητα, τα ρομπότ και ο κουμπαράς

Στο έβδομο επεισόδιο είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την Ελένη Ακτύπη, Managing Director του WE LEAD, της ΜΚΟ που θέλει να αλλάξει τους όρους για τις γυναίκες στην τεχνολογία. Όπως μας είπε η κ. Ακτύπη «το WE LEAD είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τη γυναικεία ενδυνάμωση στον χώρο των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας. Ιδρύθηκε πριν από λίγους μήνες από το Libra Philanthropies και όραμα μας είναι ένας τεχνολογικός κόσμος, όπου οι γυναίκες cis και trans ίσες ευκαιρίες να εισέλθουν, να αναπτυχθούν και να ηγηθούν».

Στη συνέχεια της εκπομπής γνωρίσαμε τον Γεράσιμο Γερολυμάτο, ιδρυτή και CEO της Gerobo International, την εταιρεία που έχει φέρει τα πιο σύγχρονα ρομπότ καθαρισμού στην ελληνική αγορά.

Ο τελευταίος καλεσμένος ήταν ο Θοδωρής Κρίντας, ιδρυτής και CEO της Koubaras Ltd, της εταιρείας που δίνει άμεση λύση στα προβλήματα των επιχειρήσεων. Όπως μας είπε μεταξύ άλλων ο ίδιος «υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει ένα τεράστιο κενό στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τεχνογνωσία και εμπειρία στελεχών που είτε δεν μπορούν να πληρώσουν είτε δεν τους χρειάζονται 12 μήνες το χρόνο. Η ιδέα λοιπόν της Koubaras είναι ότι εμείς φέρνουμε τον «κουμπαρά γνώσης» και σας τον προσφέρουμε για όσο χρόνο τον χρειάζεστε για να φέρουμε τη λύση στην εταιρείας σας».

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο Startupper MAG #40

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις