Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος

Προβλέπεται η ανταλλαγή γνώσης και η εξέταση περαιτέρω συνεργειών μεταξύ των δράσεων που διοργανώνει η HDB με αντίστοιχες δράσεις της ΕΑΕΕ.

Μνημόνιο συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη κοινών δράσεων για την ενίσχυση της ασφαλιστικής διείσδυσης στην ελληνική κοινωνία, υπέγραψαν η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB) και η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Θα διερευνηθεί η σύμπραξη μεταξύ των δύο οργανισμών στο πλαίσιο στήριξης της επιχειρηματικότητας και των ιδιωτών και της διεύρυνσης των ωφελούμενων των ασφαλιστικών προϊόντων, καθώς και σε θέματα χρηματοοικονομικών και ασφαλιστικών εργαλείων που απευθύνονται σε επιχειρήσεις και σε ιδιώτες, με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Επίσης, προβλέπεται η ανταλλαγή γνώσης και η εξέταση περαιτέρω συνεργειών μεταξύ των δράσεων που διοργανώνει η HDB με αντίστοιχες δράσεις της ΕΑΕΕ.

Η υπογραφή του μνημονίου πραγματοποιήθηκε από την διευθύνουσα σύμβουλο της HDB, Αθηνά Χατζηπέτρου και από τους Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου και Παναγιώτη Δημητρίου, πρόεδρο και γενικό γραμματέα της ΕΑΕΕ αντίστοιχα.

Ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου δήλωσε: «Η ΕΑΕΕ σήμερα εγκαινίασε τη συνεργασία της με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, αποκτώντας έναν εταίρο που στοχεύει στην ενθάρρυνση της ανάπτυξης. Προσβλέπουμε σε μία στενή και αποτελεσματική συνεργασία η οποία θα βοηθήσει στη μείωση του μεγάλου κενού προστασίας που υπάρχει στην Ελλάδα μέσω κοινών πρωτοβουλιών που θα διευκολύνουν και θα ενθαρρύνουν περισσότερους πολίτες και επιχειρήσεις να ασφαλιστούν».

Η κ. Αθηνά Χατζηπέτρου σχολίασε: «Ως Αναπτυξιακή Τράπεζα διαμορφώνουμε και παρέχουμε εργαλεία με στόχο την ενίσχυση και διαμόρφωση ενός σύγχρονου επιχειρηματικού κλίματος στη βάση των αναγκών της αγοράς. Είμαι βεβαία πως η σύμπραξη αυτή θα βοηθήσει σημαντικά στην περαιτέρω διείσδυση της ασφαλιστικής συνείδησης στις επιχειρήσεις και θα αποτελέσει εφαλτήριο για τη δημιουργία αντίστοιχων νέων προγραμμάτων».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις