Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

EIT InnoEnergy: 140 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη των εταιρειών του χαρτοφυλακίου της

Η χρηματοδότηση θα ενισχύσει την ανάπτυξη των εταιρειών του χαρτοφυλακίου της, με στόχο τη δημιουργία εσόδων ύψους 110 δισ. ευρώ έως το 2030.

Το EIT InnoEnergy συγκέντρωσε πάνω από 140 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της καθαρής τεχνολογίας και της ενεργειακής καινοτομίας. Η χρηματοδότηση θα ενισχύσει την ανάπτυξη των εταιρειών του χαρτοφυλακίου της, με στόχο τη δημιουργία εσόδων ύψους 110 δισ. ευρώ έως το 2030.

Το EIT InnoEnergy λέει ότι έχει ολοκληρώσει με επιτυχία έναν γύρο ιδιωτικής τοποθέτησης άνω των 140 εκατομμυρίων ευρώ ιδίων κεφαλαίων. Η τοποθέτηση θα τροφοδοτήσει την ανάπτυξη για εταιρείες χαρτοφυλακίου, εκ των οποίων ο συγχρηματοδοτούμενος από την Ευρωπαϊκή Ένωση οργανισμός αριθμεί 200, και θα υποστηρίξει καινοτόμες τεχνολογίες και ομάδες πρώιμου σταδίου στον τομέα της καθαρής τεχνολογίας.

Οι επενδυτές σε αυτόν τον γύρο περιλαμβάνουν νέους στρατηγικούς παίκτες, Societe Generale, Santander CIB, PULSE – CMA CGM Energy Fund, Renault Group, Stena Recycling και NIIT και τους υφιστάμενους μετόχους Siemens Financial Services, Schneider Electric, Capgemini, Volkswagen Group, ING, Koolen Industries, GROUPE IDEC και Engie.

Σύμφωνα με το EIT InnoEnergy, οι εταιρείες του χαρτοφυλακίου της βρίσκονται σε καλό δρόμο για να δημιουργήσουν έσοδα ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ και να εξοικονομήσουν 2,1 δισεκατομμύρια τόνους CO2e έως το 2030. Συνολικά, αυτές οι εταιρείες, τρεις από τις οποίες έχουν αποκτήσει καθεστώς μονόκερου, έχουν συγκεντρώσει μέχρι σήμερα επενδύσεις ύψους 9,7 δισ. ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις