Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«Blue & Circular Economy Hackathon» από την Οδύσσεια και το The Cube Athens 

Η διοργάνωση θα υλοποιηθεί στις 29, 30 Σεπτεμβρίου και την 1η Οκτωβρίου και απευθύνεται σε startups, υφιστάμενες εδραιωμένες επιχειρήσεις νέους/-ες επιχειρηματίες, φοιτητές/-ριες, καθώς και άλλους φορείς και άτομα του κλάδου.

H Οδύσσεια σε συνεργασία με το The Cube Athens και με την πολύτιμη υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, υλοποιεί το «Blue & Circular Economy Hackathon», έναν τριήμερο μαραθώνιο μπλε και κυκλικής οικονομίας, με στόχο την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας του κλάδου.

Η διοργάνωση θα υλοποιηθεί στις 29, 30 Σεπτεμβρίου και την 1η Οκτωβρίου στα κεντρικά γραφεία της Οδύσσειας και απευθύνεται σε startups, υφιστάμενες εδραιωμένες επιχειρήσεις νέους/-ες επιχειρηματίες, φοιτητές/-ριες, καθώς και άλλους φορείς και άτομα του κλάδου. Σκοπός είναι η ανάδειξη της βιώσιμης επιχειρηματικότητας καθώς και η ενθάρρυνση δημιουργίας νέων επιχειρήσεων ή/και η παρουσίαση ήδη υπαρχουσών ιδεών από τους συμμετέχοντες/-ουσες σε καινοτόμους τομείς οι οποίοι προωθούν τη βιωσιμότητα στα πλαίσια της μπλε και κυκλικής οικονομίας. Οι ομάδες που έχουν διαμορφώσει μια επιχειρηματική ιδέα θα περάσουν, κατά τη διάρκεια του «Blue & Circular Economy Hackathon», από το στάδιο της θεωρίας στο στάδιο της ανάπτυξης με απώτερο σκοπό την εύρεση βέλτιστων επιχειρηματικών λύσεων και πρακτικών που σχετίζονται με την μπλε και την κυκλική οικονομία.

Την πρώτη ημέρα του «Blue & Circular Economy Hackathon» θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας καθώς και ειδικούς της αγοράς της μπλε και κυκλικής οικονομίας, ενώ οι συμμετέχοντες/-ουσες θα έχουν την ευκαιρία να δικτυωθούν και να ορίσουν ομάδες για τα εργαστήρια των επόμενων ημερών. Στη συνέχεια, τα άτομα θα πάρουν μέρος σε διαδραστικά εργαστήρια που θα αφορούν την εξερεύνηση εννοιών όπως το θαλάσσιο εμπόριο, η κατασκευή και ανακύκλωση πλοίων, η βιοτεχνολογία, τα βιώσιμα συστήματα διατροφής, το βιώσιμο παράκτιο περιβάλλον και ο θαλάσσιος τουρισμός, αλλά και τομείς που αφορούν την ενέργεια. Αντίστοιχα, θα αξιοποιηθούν οικονομικά μοντέλα που προωθούν τη βιώσιμη παραγωγή, τη διαχείριση και την κατανάλωση των θαλάσσιων πόρων με επίκεντρο την κοινωνική και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα και θα υπάρξουν ομιλίες και συνεδρίες καθοδήγησης από πρωτοπόρους του κλάδου. Ο μαραθώνιος θα κορυφωθεί με την παρουσίαση των ιδεών από τις ομάδες και με μια τελετή απονομής χρηματικών βραβείων για τις πιο καινοτόμες ιδέες.

Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έχει δημιουργήσει το έδαφος για την ανάπτυξη νεοφυούς επιχειρηματικότητας σε πολλαπλούς τομείς της οικονομίας. Οι κλάδοι της μπλε και κυκλικής οικονομίας παραμένουν ενεργοί επιχειρηματικά, έχοντας ωστόσο μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης. Αυτό το κενό έρχονται να καλύψουν η Οδύσσεια, το The Cube Athens και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης που ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια πρωτοβουλία που αφορά την ανάδειξη βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων, θαλάσσιας και ναυτιλιακής ανάπτυξης αλλά και βελτιστοποίησης διαχείρισης των αποβλήτων, καθώς η στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων είναι ζωτικής σημασίας για μια σταδιακή προσέγγιση μιας πιο βιώσιμης οικονομίας.

Οι υποψήφιοι μπορούν να κάνουν την αίτησή τους εδώ ενώ για περισσότερες πληροφορίες για το «Blue & Circular Economy Hackathon» θα βρείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις