Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Citigroup: Αναδιοργάνωση, αλλαγές στο management και απολύσεις

Η εταιρεία θα λειτουργεί τώρα πέντε κύριες επιχειρήσεις και θα εξαλείψει τους τρεις περιφερειακούς επικεφαλής που επιβλέπουν τις δραστηριότητες σε περίπου 160 χώρες σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με δήλωση την Τετάρτη. 

Η Citigroup προχωρά σε βαθιά αναδιοργάνωση για να περιοριστούν οι διαστρωματώσεις του management για επιτάχυνση των αποφάσεων, καθώς η διευθύνουσα σύμβουλος Jane Fraser ξεκινά τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του γίγαντα της Wall Street εδώ και δύο δεκαετίες. Επίσης, θα ακολουθήσει ένα κύμα περικοπών θέσεων εργασίας, εταιρεία δεν έχει ακόμη συγκεκριμένους αριθμούς για το πόσοι εργαζόμενοι θα επηρεαστούν σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η εταιρεία θα λειτουργεί τώρα πέντε κύριες επιχειρήσεις και θα εξαλείψει τους τρεις περιφερειακούς επικεφαλής που επιβλέπουν τις δραστηριότητες σε περίπου 160 χώρες σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με δήλωση την Τετάρτη.

Οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 2,1% στα 42,54 δολάρια στις 2:41 μ.μ. στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, η μετοχή έχει υποχωρήσει περίπου 40% από τότε που ανέλαβε η Fraser στις αρχές του 2021, περισσότερο από το διπλάσιο της πτώσης οποιουδήποτε μεγάλου αντιπάλου των ΗΠΑ εκείνη την περίοδο.

Η εταιρεία καταργεί τις δύο μακροχρόνιες βασικές λειτουργικές μονάδες της, μία από τις οποίες επικεντρώθηκε σε θεσμικούς πελάτες, ενώ η άλλη στέγαζε τις καταναλωτικές προσφορές της εταιρείας. Η Citigroup θα έχει τώρα πέντε κύριες λειτουργικές μονάδες.

Η Fraser δήλωσε ότι οι κινήσεις της την Τετάρτη υποκινήθηκαν, εν μέρει, από την επιθυμία να καταστήσει τους διευθυντές πιο υπεύθυνους στην προσπάθειά της να βελτιώσει τις αποδόσεις της Citigroup, οι οποίες έχουν μείνει εδώ και καιρό πίσω από τους ομολόγους της.

Η Citigroup έχει δει τον αριθμό των εργαζομένων της να αυξάνεται σε 240.000 τα τελευταία χρόνια, καθώς προσέλαβε μια σειρά μηχανικών, συμβούλων και άλλων εργαζομένων. Με την προσπάθειά της να μειώσει τα επίπεδα προσωπικού, η τράπεζα θα αξιολογήσει τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που έχει σε λειτουργίες back-office, όπως η χρηματοδότηση, οι ανθρώπινοι πόροι, οι λειτουργίες και η τεχνολογία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις