Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Viboo: “Σήκωσε” χρηματοδότηση 1,7 εκατ. ευρώ για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των κτιρίων στην Ευρώπη

Έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα Predictive Control as a Service (PCaaS) που κάνει τους θερμοστάτες πραγματικά έξυπνους και οι αλγόριθμοι της πλατφόρμας μαθαίνουν τη θερμική συμπεριφορά ενός κτιρίου.

Η ελβετική startup Viboo εξασφαλίζει 1,7 εκατ. ευρώ για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των κτιρίων στην Ευρώπη. Έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα Predictive Control as a Service (PCaaS) που κάνει τους θερμοστάτες πραγματικά έξυπνους και οι αλγόριθμοι της πλατφόρμας μαθαίνουν τη θερμική συμπεριφορά ενός κτιρίου. Τα κτίρια αντιπροσωπεύουν το 40% της κατανάλωσης ενέργειας στην Ευρώπη.

Η τεχνολογία της Viboo μπορεί στη συνέχεια να προβλέψει την εξέλιξη της θερμοκρασίας του κτιρίου. Λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως η πρόγνωση του καιρού και οι προτιμήσεις των ενοίκων και βελτιστοποιεί την εισροή ενέργειας σε κάθε δωμάτιο, μειώνοντας τη θερμοκρασία ενός κτιρίου.

Η εταιρεία έχει ήδη συνεργαστεί με κορυφαίους εταίρους όπως οι Danfoss, ABB, Netatmo και Bouygues. Τα κτίρια πέτυχαν 20-40% εξοικονόμηση ενέργειας.

Τα κεφάλαια από τη νέα επένδυση θα χρησιμοποιηθούν για την κλιμάκωση της εμπορευματοποίησης της τεχνολογίας της Viboo, εστιάζοντας σε εμπορικά κτίρια, ειδικά εκείνα σε πόλεις και δήμους.

Ο γύρος χρηματοδότησης περιλαμβάνει επενδύσεις από τις εταιρείες High-Tech Gründerfonds, Swisscom Ventures και Rainmaking Impact.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις