Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Alibaba: Η μονάδα logistics Cainiao μπήκε στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

Μετά την ολοκλήρωση της προτεινόμενης απόσχισης, η Alibaba θα συνεχίσει να κατέχει πάνω από το 50% της Cainiao, διατηρώντας την ως θυγατρική. 

Η Alibaba ανακοίνωσε τον Μάρτιο πως θα διασπάσει τον όμιλο σε έξι επιχειρηματικές μονάδες, η πλειονότητα των οποίων θα είναι σε θέση να αντλεί εξωτερικά κεφάλαια και να εισαχθεί στο χρηματιστήριο.

Τώρα σχεδιάζει να βάλει την μονάδα logistics, Cainiao, στο Χρηματιστήριο.

Η Cainiao Smart Logistics Network υπέβαλε αίτηση για την άντληση κεφαλαίων στο Χονγκ Κονγκ, που αναμένεται να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά (IPO) στον κόσμο φέτος.

Η εταιρεία στοχεύει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς, σύμφωνα με πηγές. Μετά την ολοκλήρωση της προτεινόμενης απόσχισης, η Alibaba θα συνεχίσει να κατέχει πάνω από το 50% της Cainiao, διατηρώντας την ως θυγατρική.

Η IPO της Cainiao θα ξεπεράσει τη μεγαλύτερη IPO του Χονγκ Κονγκ μέχρι στιγμής φέτος, από το κινεζικό αποστακτήριο baijiu ZJLD, το οποίο συγκέντρωσε 676,4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ τον Απρίλιο. Θα είναι επίσης η πρώτη καταχώριση δισεκατομμυρίων δολαρίων της πόλης από τη συμφωνία 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων της China Tourism Group Duty Free τον Αύγουστο του 2022.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις