Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startup από την Ιαπωνία δημιούργησε γιγαντιαίο ρομπότ αξίας 3 εκατ. δολαρίων

Το ρομπότ θυμίζει το “Mobile Suit Gundam” από τη δημοφιλή ιαπωνική σειρά κινουμένων σχεδίων

Η ιαπωνική Startup, Tsubame Industries, ανέπτυξε ένα τετράτροχο ρομπότ ύψους 4,5 μέτρων, αξίας 3 εκατ. δολαρίων. Το ρομπότ αυτό θυμίζει έντονα το “Mobile Suit Gundam” από τη δημοφιλή ιαπωνική σειρά κινουμένων σχεδίων.

Η Tsubame Industries έχει ονομάσει το συγκεκριμένο ρομπότ ARCHAX από τον ιπτάμενο δεινόσαυρο Αρχαιοπτέρυγα. Επίσης, διαθέτει οθόνες πιλοτηρίου που λαμβάνουν εικόνες από εξωτερικές κάμερες, ώστε ο πιλότος να μπορεί να ελέγχει τα χέρια και τους βραχίονες του με joysticks από το εσωτερικό του.

Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί ότι το ρομπότ έχει βάρος 3,5 τόνων και διαθέτει δύο λειτουργίες: την όρθια «λειτουργία ρομπότ» και τη «λειτουργία οχήματος» στην οποία μπορεί να ταξιδέψει έως και 10 χλμ/ώρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tsubame, Rio Yoshida, σε δηλώσεις του στο Reuters επισήμανε ότι ήθελε να δημιουργήσει κάτι που να συνδυάζει στοιχεία από τα δυνατά σημεία της Ιαπωνίας στα anime, τη ρομποτική και τα αυτοκίνητα.

Ο Yoshida σχεδιάζει να κατασκευάσει και να πουλήσει πέντε από αυτά τα ρομπότ ως παιχνίδια για τους λάτρεις των ρομπότ, αλλά ελπίζει ότι μια μέρα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην αντιμετώπιση καταστροφών ή στη διαστημική βιομηχανία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις