Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Samsung – Google: Συμμαχία για να πείσουν την Apple να ακολουθήσει το πρωτόκολλο RCS

Η Apple, όπως φαίνεται, δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για την υιοθέτηση του πρωτοκόλλου και έχει επικεντρωθεί στη βελτίωση του iMessage, με χαρακτηριστικά όπως η επεξεργασία και η κατάργηση αποστολής μηνυμάτων.

H Apple και η Google έχουν μια δημόσια διαφωνία που όλο και εντείνεται, με την Google να προσπαθήσει να πείσει την Apple να υιοθετήσει το πρωτόκολλο RCS που είναι ο διάδοχος των SMS και των MMS. Στην προσπάθεια αυτή η Samsung στέκεται στο πλευρό της Google.

Συγκεκριμένα, η Samsung κυκλοφόρησε ένα νέο βίντεο για την υποστήριξη της καμπάνιας #GetTheMessage της Google, η οποία καλεί την Apple να υιοθετήσει to RCS ή “Rich Communication Services”, το πρωτόκολλο πολλαπλών πλατφορμών που προωθείται ως διάδοχος του SMS που υιοθετεί πολλές από τις δυνατότητες που βρίσκονται στις σύγχρονες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το iMessage της Apple.

Τα «bubbles» είναι μια αναφορά στη διεπαφή iMessage της Apple, η οποία δείχνει μπλε φυσαλίδες πλούσιες σε χαρακτηριστικά για μηνύματα που αποστέλλονται μεταξύ χρηστών της Apple και πράσινες φυσαλίδες SMS με μειωμένη λειτουργικότητα όταν οι χρήστες Android συμμετέχουν στη συνομιλία. Αυτό το σύστημα δύο κατηγοριών είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, όπου περίπου ο μισός πληθυσμός χρησιμοποιεί iPhone και ο άλλος μισός τρέχει Android σε συσκευή Samsung. Έτσι, η Samsung λέει πως τα μπλε και τα πράσινα bubbles θέλουν να είναι μαζί, με τον τίτλο του βίντεο να τονίζει “Help Apple.”

Η Apple, όπως φαίνεται, δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για την υιοθέτηση του πρωτοκόλλου και έχει επικεντρωθεί στη βελτίωση του iMessage, με χαρακτηριστικά όπως η επεξεργασία και η κατάργηση αποστολής μηνυμάτων. Ίσως ωστόσο, αναγκαστεί να ανοίξει την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων ως αποτέλεσμα του νόμου για τις ψηφιακές αγορές της ΕΕ (DMA). Οι ρυθμιστικές αρχές διερευνούν επί του παρόντος εάν το iMessage πληροί τον πήχη για να θεωρηθεί «βασική υπηρεσία πλατφόρμας» σύμφωνα με τους κανόνες, γεγονός που θα ανάγκαζε την Apple να προσφέρει διαλειτουργικότητα με άλλες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις