Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Tradeshift Holdings: Απολύει τον CEO μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Tradecraft έλαβε γνώση των ισχυρισμών στα τέλη Αυγούστου και απέλυσε τον Lang την πρώτη Σεπτεμβρίου

Η δανέζικη fintech, Tradeshift Holdings Inc., η οποία έχει μεταξύ των μεγάλων επενδυτών της την Goldman Sachs Group Inc και HSBC Holdings Plc απέλυσε τον διευθύνοντα σύμβουλό της εν μέσω καταγγελιών για σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση.

Ειδικότερα, η Tradeshift με έδρα την Κοπεγχάγη και το Σαν Φρανσίσκο, δήλωσε ότι απέλυσε τον συνιδρυτή της Christian Lanng «για σοβαρούς ισχυρισμούς σεξουαλικής επίθεσης και παρενόχλησης, καθώς και για σοβαρά παραπτώματα για πολλαπλούς λόγους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Tradecraft έλαβε γνώση των ισχυρισμών στα τέλη Αυγούστου και απέλυσε τον Lang την πρώτη Σεπτεμβρίου. Η εταιρεία όρισε τον James Sterk, τον επικεφαλής των εσόδων της, ως διευθύνοντα σύμβουλο μέχρι να βρεθεί ένας μόνιμος αντικαταστάτης και θα «δημιουργήσει μια ειδική ανώνυμη γραμμή καταγγελιών» για τους 800 υπαλλήλους της.

Ο Lanng δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό από το Bloomberg News. Η δανέζικη εφημερίδα Borsen ανέφερε ότι ο Lang δήλωσε σε εκείνη ότι «πάντα ήμουν σε θέση να εγγυηθώ τις πράξεις μου ως ηγέτης».

Η Tradecraft, η οποία δραστηριοποιείται σε 13 χώρες, αποτιμήθηκε στα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε γύρο χρηματοδότησης το 2021. Ο Lang και άλλοι 2 Δανοί επιχειρηματίες, οι Mikkel Hippe Brun και Gert Sylvest, ίδρυσαν την εταιρεία με το όνομα EasyTrade το 2005. Η Goldman Sachs και η HSBC επένδυσαν το 2018. Η HSBC επένδυσε επιπλέον 35 εκατ. τον Ιούλιο στο πλαίσιο ενός σχεδίου για τη δημιουργία μιας νέας κοινής ιδιοκτησίας επιχείρησης που θα αναπτύσσει ολοκληρωμένες χρηματοοικονομικές λύσεις και εφαρμογές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις