Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Vodafone – Generation Next: Έναρξη 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού με δώρο ένα ταξίδι στο CERN

Μια εκπαιδευτική εμπειρία που ενθαρρύνει τους/τις μαθητές/τριες σχολείων σε όλη την Ελλάδα στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτικών.

 

Το Ίδρυμα Vodafone ανακοινώνει την έναρξη του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Generation Next, της δωρεάν εκπαιδευτικής, εμπειρίας, που ενθαρρύνει τους/τις μαθητές/τριες σχολείων σε όλη την Ελλάδα στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτικών.

Οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό διεκδικούν μοναδικά δώρα, ενώ μια μοναδική εμπειρία με ένα τριήμερο ταξίδι στο CERN (Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών) περιμένει τη νικήτρια ομάδα.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Generation Next απευθύνεται σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου προσκαλώντας τα και φέτος να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν μια κατασκευή ή μια τεχνολογική εφαρμογή που θα δώσει λύση σε ένα πρόβλημα της καθημερινότητας τους ή της τοπικής τους κοινότητας.

Οι μαθητές/τριες σχηματίζουν τη δική τους ομάδα με επικεφαλής έναν/μία εκπαιδευτικό, που θα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή έως τις 4 Μαρτίου 2024 και στη συνέχεια να υποβάλει το project της ομάδας έως 28 Απριλίου 2024. Οι 50 πρώτες ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου, θα κερδίσουν εντελώς δωρεάν, ένα kit για τη δημιουργία των project τους.

To Generation Next είναι ένα Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ψηφιακών Δεξιοτήτων με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους από άκρη σε άκρη της Ελλάδας που παρέχει στους/στις μαθητές/τριες τα απαραίτητα εφόδια, ώστε με τη χρήση της τεχνολογίας να μπορέσουν να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες και να φτιάξουν το αύριο που ονειρεύονται. Μέχρι σήμερα το Πρόγραμμα, με επίκεντρο την ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία προσφέρεται με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους www.generationnext.vodafone.gr μετρά περισσότερους από 112.000 ωφελούμενους και 721 καινοτόμα projects μαθητών.

Το Generation Next, μέσω του εκπαιδευτικού περιεχομένου της πλατφόρμας, εμπνέει τα παιδιά να σκεφτούν πρωτοποριακά ενώ παράλληλα εξελίσσει τις ψηφιακές τους δεξιότητες μέσα από βίντεο, εκπαιδευτικούς οδηγούς και πολλές ‘DIY’ κατασκευές.

Το Ίδρυμα Vodafone καλεί όλους τους «εξερευνητές του σήμερα» μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους να περιηγηθούν στην πλατφόρμα www.generationnext.vodafone.gr και να ανακαλύψουν τον κόσμο των επιστημών, της τεχνολογίας και των μαθηματικών σε μια εποχή που απαιτεί ολοένα και περισσότερες ψηφιακές δεξιότητες για το μέλλον της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί από όλη τη χώρα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν online μαθήματα, διάρκειας 7 εβδομάδων, κάνοντας την εγγραφή τους στην εκπαιδευτική πλατφόρμα, και να λάβουν, το ‘Generation Next Certificate’, με τους 60 πρώτους να κερδίζουν επιπλέον και από ένα kit Arduino.

Η Αλεξάνδρα Παπανικολάου, Υπεύθυνη του Ιδρύματος Vodafone δήλωσε σχετικά: «Το Ίδρυμα Vodafone πιστεύει ιδιαίτερα στη δύναμη και τις προοπτικές της νέας γενιάς να μεταμορφώσει τον κόσμο μας προς το καλύτερο. Για άλλη μια χρονιά, με το πρόγραμμα Generation Next, ενισχύουμε μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα με τις δεξιότητες, την αυτοπεποίθηση και την τεχνογνωσία ώστε να ανταποκριθούν στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο, να ονειρευτούν, να πειραματιστούν, και να σχεδιάσουν ένα νέο μέλλον. Αναμένουμε και φέτος με μεγάλη ανυπομονησία τις ευρηματικές και δημιουργικές λύσεις που θα σκεφτούν τα παιδιά για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων με τη βοήθεια της τεχνολογίας».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Generation Next επισκεφτείτε την ψηφιακή πλατφόρμα.

Το πρόγραμμα είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Vodafone και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία και την ακαδημαϊκή συμβολή της Ελληνογερμανικής Αγωγής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις