Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι Tech Academies της Manpower Digital υποστηρικτής του Hackathon “NASA Space Apps Challenge”

Το διήμερο hachathon “NASA Space Apps Challenge” που αποτελεί μέρος του Διεθνούς Διαστημικού Διαγωνισμού της NASA, είναι ένας από τους δημοφιλέστερους θεσμούς ανάπτυξης της νεανικής επιχειρηματικότητας παγκοσμίως.

Οι Tech Academies της Manpower Digital, μέλος της ManpowerGroup Ελλάδας, έδωσαν το παρόν στο διήμερο hachathon “NASA Space Apps Challenge” που αποτελεί μέρος του Διεθνούς Διαστημικού Διαγωνισμού της NASA και είναι ένας από τους δημοφιλέστερους θεσμούς ανάπτυξης της νεανικής επιχειρηματικότητας παγκοσμίως. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Greek NewSpace Society στην πόλη του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Περισσότεροι από 100 απόφοιτοι σχολών STEM και όχι μόνο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις Tech Academies, οι οποίες δίνουν την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενταχθούν σε παραγωγικές ομάδες και να αναλάβουν αμέσως εργασίες υλοποίησης, χάρη στην παρακολούθηση τρίμηνων υπερεντατικών προγραμμάτων σπουδών σε τεχνολογίες όπως Java, C#/.ΝΕΤ framework, cybersecurity και data analytics υπό την επίβλεψη καθηγητών διεθνών πανεπιστημίων. Τα προγράμματα διεξάγονται στην αγγλική γλώσσα μέσα σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον, παρέχουν εκπαίδευση σε soft skills όπως επικοινωνία, συνεργασία και διάδραση με πελάτες και corporate δεξιότητες όπως δημιουργία παρουσιάσεων, απαραίτητες για την ένταξή σε μια ομάδα. Οι Ακαδημίες μας προσφέρουν εγγυημένη πρόσληψη από μεγάλους οργανισμούς Τεχνολογίας από την πρώτη μέρα παρακολούθησης του προγράμματος.

Παρουσίαση των Tech Academies από την ομάδα της Manpower Digital

Συγχαρητήρια στις ομάδες Cosmic Innovators και KORI Space της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα που κατάφεραν να αναδείξουν την καινοτομία και το ταλέντο τους και απέκτησαν την τοπική διάκριση. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, που συντελείται σε παγκόσμιο επίπεδο και θα καθορίσει τους παγκόσμιους φιναλίστ.

Το NASA Space Apps Challenge αποτελεί ένα διεθνές hackathon που κλείνει φέτος 12 χρόνια και διοργανώνεται για 6η συνεχόμενη χρονιά. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε πάνω από 320 τοποθεσίες παγκοσμίως και οι συμμετέχοντες καλούνται να επιλύσουν τα challenges που θέτουν κάθε χρόνο οι ακαδημαϊκοί υπεύθυνοι της NASA, κάνοντας χρήση των δεδομένων των διαστημικών υπηρεσιών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις