Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Netflix: Δοκιμάζει cloud gaming υπηρεσία στις ΗΠΑ

Πρόθεση του Netflix είναι να κάνει το gaming έναν άλλο σημαντικό βραχίονα της επιχείρησης.

Το Netflix αρχίζει να δοκιμάζει την cloud gaming υπηρεσία στις ΗΠΑ, αφού αρχικά ξεκίνησε περιορισμένες δοκιμές στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η υπηρεσία, μια επέκταση των προσπαθειών της εταιρείας για παιχνίδια για κινητά που ξεκίνησαν το 2021, βρίσκει την εταιρεία να παίρνει στούντιο παιχνιδιών και να αδειοδοτεί τίτλους από μεμονωμένους προγραμματιστές με την πρόθεση να κάνει το gaming έναν άλλο σημαντικό βραχίονα της επιχείρησης.

Με την υπηρεσία cloud gaming υπηρεσία, το Netflix επιτρέπει πλέον στα μέλη να παίζουν τα παιχνίδια του σε έξυπνες τηλεοράσεις και συσκευές συνδεδεμένες στην τηλεόραση, όπως το Fire TV, το Chromecast, το Roku και άλλα, χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο ως χειριστήριο παιχνιδιών. 

Η κίνηση φέρνει το Netflix αντιμέτωπο με άλλες υπηρεσίες παιχνιδιών cloud, συμπεριλαμβανομένων των Xbox Cloud Gaming της Microsoft, Nvidia GeForce Now, PlayStation Plus και Amazon Luna.

Αλλά το Netflix, κάνει τα παιχνίδια του δωρεάν με συνδρομή Netflix, με πολλούς από τους τίτλους του να συνδέονται με τις πιο δημοφιλείς εκπομπές του. Η Wall Street Journal ανέφερε ότι η εταιρεία αναπτύσσει παιχνίδια βασισμένα σε εκπομπές όπως το “Squid Game”, το “Wednesday” και το “Black Mirror”, μεταξύ άλλων. Έχει επίσης συζητήσει σχέδια για την κυκλοφορία ενός παιχνιδιού “Grand Theft Auto” από την Take-Two Interactive μέσω συμφωνίας αδειοδότησης.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις